«Colliers»: Lielākais biroju nomas darījums pērn - «airBaltic» centrālais birojs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc platības lielākais biroju nomas darījums pagājušajā gadā bija aviosabiedrības «airBaltic» centrālā biroja nomātās telpas 6217 kvadrātmetru platībā Mārupē, informēja nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums «Colliers International» («Colliers»).

Pagājušajā gadā aktīvākie nomnieki bija no finanšu un IT sektoriem, norādīja «Colliers», piebilstot, ka bieži vien lielie nomnieki pagarina esošos nomas līgumus, saskaroties ar pieejamo biroju telpu trūkumu. Tādēļ «Colliers» izveidotajā nomas darījumu topā netika ņemti vērā esošo nomas līgumu pagarinājumi.

«Pillar» grupas uzņēmums SIA «Pillar Investment Group» pērn maijā noslēdza darījumu ar AS «Reverta» par lidsabiedrības «airBaltic» jaunās centrālās biroja ēkas iegādi. Kopējā darījuma summa bija 6,19 miljoni eiro. «Pillar Investment Group» kā jaunais ēkas īpašnieks pārņēma arī esošos nomas līguma nosacījumus ar «airBaltic».

Biroju ēka atrodas Tehnikas ielā 3, Rīgas lidostas teritorijā. «airBaltic» biroja kopējā platība ir 6217 kvadrātmetri un tas ir izvietots četros stāvos ar atvērta tipa stāvu plānojumu. Ēkā atrodas arī 11 konferenču zāles un vairākas pārrunu telpas. Šobrīd ēkā strādā 362 biroja darbinieki, kā arī ik dienu maiņas ietvaros ēku izmanto līdz 600 pilotu un stjuartu.

Otrs lielākais biroju telpu nomas darījums bija informācijas tehnoloģiju uzņēmuma «Visma» nomātie 3198 kvadrātmetri jaunuzceltajā biroju centrā «Place Eleven».

Trešais pēc platības lielākais biroju nomas darījums bija «Nordea» bankas nomātie 2098 kvadrātmetri «Unity biznesa centrā» Vienības gatvē 109.

Ceturtais pēc platības lielākais nomas darījums ir elektronisko pakalpojumu sniedzēja «Dyninno» nomātie 1270 kvadrātmetri «SWH biroju centrā» Skanstes ielā 50A. Piektajā un sestajā vietā ir privātās ārstniecības iestādes «DiaMed» nomātie 1200 kvadrātmetri Brīvības ielā 214 un «Dyninno» nomātie 1200 kvadrātmetri biroju centrā «M4A» Mednieku ielā 4A.

Septītajā vietā pērn bija informācijas tehnoloģiju uzņēmuma «Accenture» nomātie 1196 kvadrātmetri biroja telpu Gunāra Astras ielā 2, bet astotajā - zvērinātu advokātu biroja «Cobalt» nomātie 1000 kvadrātmetri «Berga bazārā» Elizabetes ielā 83.

Devītajā vietā bija finanšu līzinga un atgriezeniskā līzinga pakalpojumu sniedzējas AS «Mogo» nomātie 900 kvadrātmetri «SWH biroju centrā» Skanstes ielā 50, bet desmitajā - minerālmēslu eksportētāja «Uralkalij Trading» nomātie 900 kvadrātmetri «Alojas biznesa centrā» Krišjāņa Valdemāra ielā 62.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu