Sprādzienā Mali armijas nometnē nogalināto skaits pieaug līdz 77 cilvēkiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits sprādzienā, kuru trešdien armijas nometnē Mali ziemeļu pilsētā Gao sarīkoja teroristi pašnāvnieki, ir pieaudzis līdz 77 cilvēkiem, ceturtdien paziņoja Francijas armijas preses sekretārs.

Spridzinātājs pašnāvnieks ar sprāgstvielām piekrautu automašīnu iebrauca armijas nometnē, sacīja Francijas pulkvedis Patriks Stežērs. Spēkrats eksplodēja brīdī, kad notikuma vietā bija sapulcējušies karavīri.

Nogalinātie, kas visi bija Mali pilsoņi, bija karavīri un bruņoto grupējumu locekļi, kam 2015.gada miera līguma ietvaros jāveic kopīgas patruļas.

Stežērs sacīja, ka nav pārliecināts par teroraktā ievainoto skaitu, bet trešdienas vakarā bija ziņots par 150 ievainotajiem.

Par teroraktu uzņēmās atbildību džihādistu grupējums «Al-Murabitun» («Sargi»), kas saistīts ar «Al Qaeda» Ziemeļāfrikas filiāli ««Al Qaeda» islāma Magrebā» (AQIM). Grupējums brīdināja, ka notiks arī citi terorakti, lai sodītu «visus, kurus pievilinājusi Francija».

Terorakts notika dažas dienas pēc tam, kad Francijas prezidents Fransuā Olands apmeklēja Gao.

Francijas bruņotie spēki 2013.gadā ieradās Mali, lai palīdzētu tās armijai cīņā pret islāmistu nemierniekiem, kuri bija sagrābuši savās rokās plašas teritorijas valsts ziemeļos, radot bažas, ka Mali ziemeļi var kļūt par jaunu «teroristu valsti».

Francijai beidzot militāro intervenci, 2013.gadā darbību Mali sāka ANO stabilizācijas starptautiskā misija (MINUSMA), pārņemot miera uzturēšanas operāciju no Francijas spēkiem. Mali vēl ir palikuši Francijas karavīri šīs ANO misijas sastāvā.

Tomēr plašas teritorijas Mali joprojām nekontrolē ne vietējie, ne ANO spēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu