Skudra: Krievija Latvijas pašvaldību vēlēšanās gaidīs balsojumu savā labā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šā gada vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Latvijas iedzīvotāji paši var nobalsot atbilstoši Krievijas interesēm, tādēļ kaimiņvalstij ir tikai jānogaida, trešdien notiekošajā diskusijā par Eiropas ārpolitikas un drošības politikas tendencēm šajā gadā teica Latvijas Universitātes pētnieks Ojārs Skudra.

Eksperts skaidroja, ka Krievijai nav īpaši jācenšas ietekmēt pašvaldību vēlēšanas Latvijā. «Krievijas politika ir tāda: ja procesi rit vēlamajā virzienā, tos nav vajadzības traucēt,» teica Skudra. Viņš uzsvēra, ka kaimiņvalsts gaidīs, lai «Latvijas vēlētāji paši savām rokām izdarītu to, kas atbilst Krievijas interesēm».

Savukārt ārpolitikas eksperts Andris Sprūds diskusijā uzsvēra, ka Krievija pašlaik ir guvusi priekšroku ietekmes cīņā, jo Eiropa, tostarp Latvija, tikai aizsargājas. Eksperts piebilda, ka «ārpolitika, pirmkārt, sākas mājās», proti, ļoti nozīmīga ir katras individuālās valsts aizsardzība, integrācijas politika un savstarpējā sadarbība valsts iekšienē.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šā gada 3.jūnijā. Tajās būs jāievēlē deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domju deputāti. Pētījumu aģentūras SKDS aptaujas rezultāti liecina: ja vēlēšanas Rīgā būtu notikušas pagājušā gada decembrī, tad par domes valdošajā koalīcijā esošajām partijām «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai» būtu nobalsojuši 42,8% vēlētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu