Irākas spēki atguvuši kontroli pār 80% Mosulas austrumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākas spēki, kas Mosulā cīnās ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts», atguvuši kontroli pār 80% teritorijas pilsētas austrumos, trešdien paziņojis pretterorisma spēku pārstāvis.

"Domāju, varam sacīt, ka esam atguvuši 80% līdz 85%" Mosulas austrumu," aģentūrai AFP pavēstīja pretterorisma spēku pārstāvis.

Desmitiem tūkstoši Irākas karavīru un kurdu spēku, kurus atbalsta ASV vadītā koalīcija un tās kara lidmašīnas, 17.oktobrī sāka ofensīvu Irākas otras lielākās pilsētas Mosulas atbrīvošanai.

Ofensīvas sākotnējā fāzē Irākas drošības spēkiem izdevās atgūt kontroli pār plašām teritorijām, bet pašā pilsētā cīņas bijušas smagas.

Pēc klusuma posma, drošības spēki ar ASV vadītās koalīcijas atbalstu neilgi pirms Jaunā gada sāka jaunu mēģinājumu padzīt džihādistus no Mosulas, kas atrodas valsts ziemeļos.

Irākas spēki ir iznīcinājuši visus tiktus pār Tigras upi, kas plūst caur pilsētas centru, nogriežot austrumos esošajiem džihādistiem piekļuvi pilsētas rietumiem, kas joprojām atrodas «Islāma valsts» kontrolē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu