Taizemes alās iesprostotie zēni šodien izglābti netiks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SOE ZEYA TUN / REUTERS

Iesprostotie zēni spēj staigāt, taču vēl arvien nespēj nirt un netiks izglābti šodien, paziņojis Čiangrajas gubernators Narongs Osotanakorns.

Pievienota 2. un 3. rindkopa

Jau vairāk kā 10 dienas Taizemes ziemeļos applūdušajā alā iesprostota pusaudžu futbola komanda un tās 25 gadus vecais treneris. Jauniešiem vai nu vajadzēs iemācīties nirt, vai arī palikt alā vismaz četrus mēnešus, kamēr plūdi atkāpsies, paziņojuši Taizemes bruņotie spēki. Futbolisti iesprostoti apmēram četru kilometru attālumā no alas ieejas.

Amatpersona paziņojis, ka zēni ir veseli un pagaidām tiem pietiek skābekļa. Ceturtdien zēniem tika sūtītas arī to vecāku rakstītās vēstules, taču gubernatora rīcībā neesot informācijas vai tās ir sasniegušas savus adresātus.

Glābēji alu sistēmā ir izrakuši vairāk kā 100 caurumus, cenšoties izveidot mākslīgu ceļu pie iesprostotajām personām. Pagaidām dziļākais no tiem ir sasniedzis 400 metru dziļumu, taču gubernators nevarot apgalvot vai tas būs pietiekami efektīvai glābšanas darbu veikšanai

Šodien alā gāja bojā arī bijušais jūras spēku nirējs Samans Gunans, kurš applūdušā alā iesprostotajai pusaudžu futbola komandai piegādāja skābekli, lai tā varētu pēc iespējas drīzāk izkļūt no alas. Taču atpakaļceļā viņš zaudēja samaņu.

«Viņa darbs bija piegādāt skābekli. Bet atpakaļceļā viņam pašam tā nepietika,» paziņoja Taizemes amatpersona.

Gunanu laukā no pazemes alu sistēmas izvilka viņa niršanas partneris, taču 38 gadus veco vīrieti vairs nevarēja atgriezt pie samaņas.

Glābšanas operācijā iesaistīti apmēram 1000 karavīri, nirēji un brīvprātīgie. Viņi vēlas apmācīt 11 līdz 16 gadus vecos zēnus niršanā, lai tie var izkļūt no applūdušās alas. Taču Gunana nāve parāda, cik bīstami tas var būt.

Amatpersonas nobažījušās, ka alas kambarī, kur patvērušies zēni un viņu treneris, sāk aptrūkties gaisa. Pie tā daļēji vainojams lielais glābēju skaits alu sistēmā.

Patlaban notiek mēģinājumi alā ievietot piecus kilometrus garu cauruli, lai piegādātu skābekli no alas ārpuses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu