Amatā bez termiņa ierobežojuma apstiprina Zolitūdes traģēdijas lietas vadošo tiesnesi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeima šodien rajona tiesneša amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma apstiprināja rajona tiesas tiesnesi Erlenu Ernstsonu.

Saeima Ernstsonu rajona tiesas tieneša amatā iecēla 2014.gadā. Saskaņā ar likumu rajona tiesas tiesnesi sākotnēji ieceļ amatā uz trim gadiem.

Zolitūdes lielveikala «Maxima» traģēdijas krimināllietā Ernstsons ir tiesas sēdes priekšsēdētājs. Zolitūdes lietu skata kopā trīs tiesneši un šajā lietā ir noteikta arī rezerves tiesnese.

Iepriekš Saeimas Juridiskās komisijas sēdē tika apspriesta daļa no Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tā laika priekšsēdētājas vērtējuma, kurā minēti arī atsevišķi kritiski aspekti. Tiesnesis komisijas deputātiem skaidroja, kāpēc nepiekrīt vērtējumā minētajai kritikai.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija sniegusi pozitīvu atzinumu Ernstsona apstiprināšanai amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

2013.gada 21.novembrī, Zolitūdē iebrūkot lielveikala «Maxima» jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu