Taksometriem būs jāveic sociālo iemaksu avanss € 130 apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašvaldība izsniegs licences kartīti taksometram, ja par to būs veikts obligāto valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu avansa maksājums.

SM skaidro - lai samazinātu ēnu ekonomiku taksometru nozarē attiecībā uz darbaspēka izmaksām, mazinātu konkurences kropļošanu, izmantojot darbaspēka nodokļu nemaksāšanas shēmas, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Budžeta un nodokļu apakšpadomes 2016.gada 27.jūnija sēdē tika dots uzdevums ieviest fiksēto darbaspēka nodokļa maksājumu taksometru jomā.

Saeimā 23.novembrī pieņemti grozījumi likumā par valsts sociālo apdrošināšanu, paredzot ieviest obligāto valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu - avansa maksājumu 130 eiro apmērā par taksometru mēnesī. Avansa maksājums nebūs atkarīgs no fizisko personu skaita, kuras veiks pārvadājumus ar konkrēto taksometru. Obligāto iemaksu avanss tiks iekasēts par katru mēnesi pirms licences kartītes izsniegšanas - ja nebūs samaksāts avanss, netiks izsniegta licences kartīte un nevarēs veikt pārvadājumus.

Patlaban pašvaldība, kas izsniegusi speciālo atļauju (licenci) un lēmusi par licences kartītes izsniegšanu taksometram, datus par tās derīguma termiņu vai anulēšanu ievada Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Lai nodrošinātu sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu avansa maksājuma 130 eiro apmērā par kalendāro mēnesi taksometram, ar kuru tiek veikti pārvadājumi, nepieciešams papildināt noteikumus, nosakot, ka pašvaldība, kas izsniegusi speciālo atļauju (licenci) un lēmusi par licences kartītes izsniegšanu taksometram, izsniedz licences kartīti, ja par taksometru veikts obligāto valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu avansa maksājums.

Valdība šodien atbalstīja attiecīgus noteikumu grozījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu