Galante un draugi aicina uz noskaņu koncertiem «Ziemassvētku prelūdija»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. decembrī Ineses Galantes fonds Rīgas Domā aicina uz sirsnīgu pirms svētku koncertprogrammu – «Ziemassvētku prelūdija». Divos koncertos skaistāko no pasaules mūzikas atskaņos spilgti Latvijas klasiskās skatuves mākslinieki – Inese Galante, Sergejs Jēgers, Andrejs Osokins, Kristīne Adamaite – un daudzsološi jaunākās paaudzes mūziķi. Īpaši skanīgu svētku gaisotni koncertos radīs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris.

«Ziemassvētki ir maģisks laiks, kas dabiski mūs iedvesmo dalīties priekā un mīlestībā ar tuvajiem. Caur mūziku šīs emocijas vēlamies raisīt vēl plašākas un atvērt klausītāju sirdis, labiem darbiem, gaišām domām, arī svētku brīnumiem,», saka operdziedātāja Inese Galante.

Izcilajam soprānam Inesei Galantei Ziemassvētku sajūtu gammu koncertos palīdzēs veidot sirdij tuvi mūzikas domubiedri. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt kontrtenoru Sergeju Jēgeru – vienu no spožākajiem baroka mūzikas interpretiem Latvijā, ērģelnieci Kristīni Adamaiti, kura koncertējusi arī tādās aizokeāna zemēs kā Austrālija, ASV un Kanāda, un izcilo pianistu Andreju Osokinu – prestižu starptautisko konkursu laureātu, kurš šogad saņēmis plašas publikas simpātijas arī Vācijā.

Veicinot jaunākās paaudzes mūziķu izaugsmi, koncertēt līdzās pieredzes bagātajiem māksliniekiem Ineses Galantes fonds aicinājis arīdzan talantīgus jauniešus. Doma baznīcā uzstāsies pianists Andrejs Feldmanis jaunākais, konkursa Ineses Galantes talanti laureāts čellists Silvestrs Juris Kalniņš un divpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs, kurš pirms gada uzvarējis Pirmajā starptautiskajā Mocarta jauno izpildītāju konkursā Ķīnā.

Koncertprogrammā izskanēs Dž. Verdi un Dž. Rosīni operu ārijas, J.S Baha u.c. klasiķu kompozīcijas. Gaidāms visā pasaulē klausītāju iemīļotais E.L. Vēbera Rekviēma Pie Jesu, kā arī neparasts Verdi Rekviēma Recordare atskaņojums – tajā izaicinājumu izpildīt mecosoprānam komponēto partiju duetā ar Inesi Galanti pieņēmis kontrtenors Sergejs Jēgers. Par Ziemassvētku noskaņu parūpēsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Biļetes uz «Ziemassvētku prelūdijas» koncertu plkst.19.00 un papildkoncertu plkst.15.00 pieejamas Biļešu Paradīze tirdzniecības vietās visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Koncertus piedāvā Ineses Galantes fonds sadarbībā ar Rīgas Domi, tirdzniecības centru Spice, Radio Baltkom un izdevniecību Rīgas Viļņi.

Par Ineses Galantes fondu

Fonds izveidots ar mērķi organizēt dažāda mēroga koncertus un radošus mākslinieciskus projektus, muzikālās nometnes, meistarklases, koncertēt reģionos un pilsētās visā Latvijā, atbalstīt jaunos talantus - mūziķus, sniedzot viņiem iespēju attīstīt un realizēt savu talantu, bet jau atzītiem Latvijas māksliniekiem, kuri lielākoties uzstājas ārzemēs, palīdzēt regulāri sniegt koncertus arī savā dzimtenē. Tāpat fonds nodarbojas ar dažādu kultūras un labdarības projektu īstenošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu