Fidela Kastro māsa neapmeklēs viņa bēres

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mirušā bijušā Kubas līdera Fidela Kastro māsa Huanita Kastro, kas gadu desmitiem ir dzīvojusi ASV Floridas štata Maiami pilsētā, neapmeklēs viņa bēres, sestdien ziņoja Maiami vietējie mediji. «Ņemot vērā neveselīgās baumas, ka es došos uz šīm bērēm Kubā, es gribu skaidri paziņot, ka nekad neesmu atgriezusies šajā salā un neplānoju to darīt,» Huanita Kastro paziņoja Maiami laikrakstam «El Nuevo Herald».

«Es nepriecājos par neviena cilvēka nāvi un nepriecāšos arī par to, kuram ir manas ģimenes vārds. Kā Fidela māsa es pārdzīvoju cilvēka zaudējumu, kuram bija tās pašas asinis kā man,» viņa piebilda.

Fidels Kastro nomira piektdienas vakarā (sestdienas rītā pēc Latvijas laika) 90 gadu vecumā, un valsts televīzijā par viņa nāvi paziņoja Kubas prezidents Rauls Kastro, kurš ir Fidela jaunākais brālis.

Fidela un Raula Kastro vecākiem bija pavisam septiņi bērni. No tiem 1933.gadā dzimusī Huanita bija vienīgā, kas publiski nostājās opozīcijā Kubas komunistu režīmam, kuru viņas brālis vadījis vairāk nekā pusgadsimtu.

Huanita Kastro kopš 1964.gada ir dzīvojusi Maiami, kur mīt daudz imigrantu no Kubas. Viņa atzīst, ka ir sadarbojusies ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) neveiksmīgu sazvērestību ar mērķi gāzt Fidelu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu