Kučinskis: Pēc Zolitūdes traģēdijas ļoti pastiprināta birokrātija un iesoļots «otrā grāvī»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Esam ļoti pastiprinājuši birokrātiju uz papīra, un mazāk pasākumu tieši būvniecības objektos - nedaudz esam iesoļojuši otrā grāvī, lūgts sniegt viedokli par to, kas ir mainījies pēc Zolitūdes traģēdijas, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

«Domāju, ka ir pienācis laiks visai būvniecības nozarei iziet cauri, kādi ir bijuši pasākumi, kāds ir sasniegts efekts un kas ir par iemeslu tam, ka vesela virkne investoru nevar uzbūvēt savas celtnes tikai pārlieku lielās birokrātijas dēļ,» sacīja premjers.

Kučinskis apliecināja, ka šis jautājums tuvākajā laikā būs valdības dienas kārtībā.

2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu