Daži no pretrunīgākajiem Trampa citātiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoks un bailes - tā varētu raksturot daudzu cilvēku reakciju uz Donalda Trampa ievēlēšanu ASV prezidenta amatā. Pirmais pārsteigums ir noplacis, un izskanējuši aicinājumi mēģināt distancēties no Trampa kā personības un viņa statusa ASV prezidenta amatā. Tomēr Trampa pirmsvēlēšanu izteikumus daudziem aizmirst ir grūti. «The Independent» apkopojis dažus pretrunīgākos no tiem.

Par Džonu Makeinu

Jautāts par senatoru Džonu Makeinu, Vjetnamas kara gūstekni, Ģimenes vadības samitā Aiovas štatā Tramps paziņoja: «Viņš nav kara varonis.. Viņš nav kara varonis, jo tika notverts. Man patīk cilvēki, kuri sagūstīti netika.»

Par Meganu Kelliju un «sieviešu asinīm»

«Fox News» žurnāliste Megana Kellija kādā reizē asi analizēja Trampu kā prezidenta amata kandidātu un tiešraidē viņam uzdeva jautājumu par to, ka Tramps savas kritiķes sievietes publiski nodēvējis par «resnām cūkām» un «suņiem». Atbildē uz to Tramps kādā citā intervijā izteicās: «Jūs varējāt redzēt, kā no viņas acīm plūst asinis. Asinis plūst no viņas nezinkurienes.»

Par Vladimiru Putinu

«Viņš vada savu valsti. Vismaz viņš ir līderis, nevis tā, kā ir mums šajā valstī,» izteicās Tramps.

Par savu popularitāti, kurai nekaitētu pat slepkavība

«Es varētu nostāties 5. avēnijas viducī un kādu nošaut. Un es tik un tā nezaudētu nevienu vēlētāju,» 23. janvārī izteicās Tramps.

Par spīdzināšanu

«Es atdzīvinātu «slīcināšanas tehnikas» atkārtotu ieviešanu. Un es ieviestu arī kaut ko vēl ellīgi sliktāku nekā «slīcināšanas tehnika»,» teica Tramps.

Slīcināšanas simulēšana, nopratinot par terorismu aizdomās turētos, tika izmantota Džordža Buša administrācijas laikā.

Par savu ķermeni

«Paskatieties uz šīm rokām, vai tās ir mazas rokas? Un viņš (republikāņu partijas konkurējošā kandidāts uz prezidenta amatu Marko Rubio) runāja par manām rokām: ja tās esot mazas, tad kaut kam citam arī vajadzētu būt mazam. Es jums garantēju, šeit nav problēmu. Es garantēju,» teica Tramps kādā publiskā uzrunā 2016. gada martā.

Par Hilariju Klintoni

«Krievija, ja jūs klausāties, es ceru, ka jūs varēsiet atrast trūkstošos 30 000 epastu.»

Par krituša karavīra vecākiem - musulmaņiem

Intervijā telekanālam «ABC News» pēc Demokrātu partijas nacionālā konventa Tramps spekulēja par kāda nogalināta karavīra, kapteiņa Humajuna Hāna, vecākiem, kuri ir musulmaņi. Tramps bija ar viņiem ticies. «Es viņu (kritušā karavīra tēvu) redzēju.Viņš, ziniet, bija ļoti emocionāls. Man izskatījās, ka viņš droši vien ir lāga zēns. Viņa sieva, ja paskatījās uz viņa sievu, viņa tur stāvēja un viņai nebija nekā, ko teikt. Viņai droši vien varbūt nebija atļauts runāt,» spriedelēja Tramps.

Par ASV konstitūcijas Otro labojumu

«Hilarija grib atcelt Otro labojumu. Starp citu, ja viņu ievēlēs, ja viņai būs tiesības izvēlēties tiesnešus, nebūs nekā, ko jūs, ļautiņi, varēsiet iesākt. Lai gan varbūt arī kaut ko darīt varēs, es nezinu,» savu nezināšanu par Konstitūcijas maiņas procedūru demonstrēja Tramps.

Par prezidentu Obamu

«Viņš ir ISIS (teroristiskā organizācija «Islāma valsts») dibinātājs,» paziņoja Tramps.

Par seksuāla rakstura aizskaršanu un uzbrukumiem

Paziņojumā saistībā ar 2005. gadā tapušo video, kurā Tramps dižojas ar sieviešu seksuālu aizskaršanu, prezidenta amata kandidāts teica: «Tā bija tāda ģērbtuvju muldēšana, privāta saruna, kas notika pirms daudziem gadiem. [Hilarijas Klintones vīrs, bijušais prezidents] Bils Klintons man golfa spēles laikā ir teicis sliktākas lietas.»

Par Hilarijas Klintones epastiem, draudot viņu notiesāt ar «sava ģenerālprokurora» palīdzību

«Man žēl to teikt, bet, ja uzvarēšu, es instruēšu savu ģenerālprokuroru norīkot īpašo lietu prokuroru par šo situāciju painteresēties. Nekad nav bijis tik daudz melu, tik daudz krāpšanas. Tev būtu par sevi jākaunas,» viņš klāstīja 9. oktobrī.

Par izvairīšanos no nodokļiem - tā darot visi

Otro prezidenta amata kandidātu debašu laikā Tramps tika konfrontēts saistībā ar to, ka gandrīz divus gadu desmitus izvairījies no federālā ienākumu nodokļa nomaksas. «Es pilnīgi to izmantoju, un tāpat darīja Vorens Bafets, un tāpat arī Džordžs Soross. Un tā darīja arī daudzi cilvēki, no kuriem naudu dabū Hilarija Klintone,» nekādu nožēlu neizrādīja vīrs, kas kandidēja uz prezidenta krēslu.

Par saviem kritiķiem

Atbildot kādai savai kritiķei publiskā priekšvēlēšanu mītiņa laikā, Tramps deva mājienu par sievietes izskatu. «Ticiet man, viņa nebūtu mana pirmā izvēle. Tik daudz es jums varu teikt..»

Par Hilariju Klintoni

«Tik šķebinošs sievišķis,» 19. oktobrī paziņoja Tramps. Vēlāk «nasty woman» kļuva par saukli, kuru izmantoja daudzi Trampa kritiķi.

Par autismu

Savs sakāmais Trampam bija arī par ģenētiski iedzimto slimību autismu. «Veselīgus mazus bērnus aizved pie ārsta, sapumpē ar vakcīnām, viņi nejūtas labi un mainās - AUTISMS. Daudz tādu gadījumu,» kādā «Twitter» ierakstā sprieda Tramps.

Par «negodīgo» vēlēšanu sistēmu - kura ir godīga tikmēr, kamēr uzvar viņš

«Es pilnīgi pieņemšu šo lielisko un vēsturisko prezidenta vēlēšanu rezultātus - ja es uzvarēšu,» 20. decembrī klāstīja Donalds Tramps.

Par savu apsūdzētāju iesūdzēšanu

Publiskas uzstāšanās reizē Pensilvānijā Tramps solīja atriebties vairāk nekā ducim sieviešu, kuras viņu apsūdzējušas seksuālā aizskaršanā. «Pilnīgs safabricējums. Šie notikumi nekad nav notikuši. Nekad. Visas šīs meles pēc tam, kad vēlēšanas būs galā, tiks iesūdzētas,» solīja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu