Kurzemes reģionā apmeklētākais tūrisma objekts šogad ir Ventspils Piedzīvojumu parks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: piedzivojumuparks.lv

Kurzemes reģionā apmeklētākais tūrisma objekts šogad ir bijis Ventspils Piedzīvojumu parks, pastāstīja Kurzemes Tūrisma asociācijas (KTA) pārstāvis Artis Gustovskis.

Viņš sacīja, ka Ventspils Piedzīvojumu parka apmeklētība ir skaidrojama ar to, ka tajā ir pieejamas dažādas laika pavadīšanas iespējas visai ģimenei. Tostarp iespējams apmeklēt virvju trasi, un pēc šāda veida aktivitātēm kopumā pieaug pieprasījums. Arī pieprasījums pēc aktivitātēm visai ģimenei pieaug. «Virvju trase «Kaķa taka» Ventspilī ir iespēja pavadīt laiku visai ģimenei - mazā trase domāta mazajiem bērniem, vidējā - lielākiem, ir pieejamas trases arī pieaugušajiem, un arī seniors var sev izvēlēties trasi. Katram vecumam ir savs,» sacīja Gustovskis.

KTA pārstāvis pastāstīja, ka Kurzemē šogad pieaudzis gan rīkoto pasākumu skaits, gan arī pasākumu apmeklētāju skaits. Pēc viņa teiktā, Kurzemes pilsētas un mazpilsētas ir sapratušas - ja nepieciešams īsā laikā kāpināt tūristu skaitu, tad ātrs un iedarbīgs instruments, kā to izdarīt, ir pasākumu rīkošana. Tas nav lēti, bet ir efektīvi. «Tiklīdz Kuldīgā notika starptautiskais teātru festivāls, apmeklētāju skaits momentā dubultojās, pat trīskāršojās. Pasākumi ir mazā burvju atslēdziņa mazām pašvaldībām ārpus Rīgas, ja tās vēlas konkrētā vietā audzēt tūristu un apmeklētāju skaitu,» sacīja Gustovskis.

Viņš pastāstīja, ka lielākie Kurzemē turpmākajos mēnešos plānotie pasākumi ir Ziemas festivāls Kuldīgā «Notici brīnumam!» (laikā no 3.-26.decembrim), Ziemassvētku tirdziņš Kandavā «Ziemassvētku Dāvantirgus» (laikā no 15.-28.decembrim), kā arī Jaunā gada karnevāls Jaunpils pilī (2017.gada gada 1.janvārī).

KTA ir dibināta 2001.gadā, un tās mērķis ir veicināt tūrisma attīstībai labvēlīgu vidi un sekmēt mūsdienīgas, vidi saudzējošas tūrisma nozares attīstību Kurzemē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu