Britu ministrs cer, ka Rakas atbrīvošana sāksies nākamo nedēļu laikā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Operācija, lai džihādistu grupējumam «Islāma valsts» atkarotu tā Sīrijas bastionu Raku, sāksies tuvāko nedēļu laikā, trešdien apliecināja ASV un Lielbritānijas aizsardzības amatpersonas.

Šobrīd Irākas bruņotie spēki ar ASV vadītās koalīcijas atbalstu izvērsuši uzbrukumu «Islāma valsts» Irākas bastionam Mosulai.

Briselē pirms NATO aizsardzības ministru sanāksmes telekanālam NBC izsakoties par gaidāmo uzbrukumu Rakai, ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters sacīja, ka «tas sāksies dažu nākamo nedēļu laikā».

«Tas jau ilgstoši ir bijis mūsu plāns, un mēs spēsim nodrošināt resursus abām [operācijām]», norādīja Kārters.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons žurnālistiem Briselē sacīja: «Mēs ceram, ka [Mosulas ofensīvai] līdzīga operācija dažu nākamo nedēļu laikā tiks sākta pret Raku.»

Kārters norādīja, ka ideja par vienlaicīgu operāciju pret Mosulu un Raku «jau kādu laiku ir mūsu plānu daļa».

Mosula ir lielākā pilsēta «Islāma valsts» kontrolē, bet Raka - otra lielākā. Raku džihādisti pasludinājuši par sava «kalifāta» galvaspilsētu.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

«Islāma valsts» rindās Sīrijā un Irākā karo 20 000 ārzemnieku, arī 3400 rietumvalstu pārstāvji, februārī, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu amatpersonu datiem, ziņoja Savienoto Valstu mediji.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, kā arī Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu