Rīgā atklāj Erevānas dārzu, lai stiprinātu attiecības ar Armēnijas galvaspilsētu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgā, Balvu ielā 17, Maskavas forštatē, sestdien atklāts Erevānas dārzs - tas ir viens no soļiem, lai stiprinātu attiecības ar Armēnijas galvaspilsētu, šodien dārza atklāšanas pasākumā norādīja abu pilsētu amatpersonas.

Klātesot vairākiem simtiem interesentu, lielākoties vecāka gadagājuma cilvēku, Erevānas mērs Tarons Margarjans sacīja, ka sadarbībai starp Erevānu un Rīgu ir sena vēsture, kas ļauj attīstīt draudzīgas partnerattiecības.

«Tikai ar konkrētiem projektiem mēs spējam stiprināt savas saites,» sacīja Erevānas mērs, pateicoties Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) par ieguldīto darbu, kā arī izteica atzinību visiem Rīgas domes deputātiem, kuri nobalsoja par dārza tapšanu.

«Ļoti augstu vērtēju vietējās armēņu kopienas iniciatīvu un ieguldīto darbu. Esmu pārliecināts, ka šis brīnišķīgais dārzs kļūs par iecienītu vietu Rīgas iedzīvotājiem, kā arī būs ērta vieta atpūtai un dažādu pasākumu organizēšanai,» izteicās Margarjans.

Arī Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs savā uzrunā pateicās Ušakovam, kā arī norādīja, ka projekts par dārza tapšanu jau no pašiem pirmsākumiem atbalstīts abās pilsētās. Pavlovs latviešu un krievu valodā norādīja, ka Erevānas dārzs ir viens no pirmajiem soļiem tālākai attīstībai un sadarbībai starp Rīgu un Erevānu.

Pēc uzrunām un savstarpējām apmaiņām ar atzinības rakstiem abu pilsētu mēri dārza teritorijā, kura kopējā platība ir 3759 kvadrātmetri, arī iestādīja koku, kas simbolizē divu pilsētu draudzīgās attiecības.

Jau vēstīts, ka Erevānas dārzā bērnu rotaļlaukuma segums izveidots saules formā, un tas simbolizē Armēnijas tautas sirsnību un cieņu pret ģimenes vērtībām. Dārza plānošanas pamatā izmantotas Erevānas kontūru robežas, izmantojot Armēnijas nacionālos elementus dārza celiņos un citos labiekārtojuma elementos. Apzaļumošanas robežai noteikta plūstoša līnija, kas atgādina Armēnijas upes. Nākamā gada pavasarī Erevānas dārzā plānots uzstādīt dekoratīvas skulptūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu