NSA līgumdarbiniekam ASV izvirza apsūdzības par slepenu materiālu zādzību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

SV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) līgumdarbiniekam izvirzītas apsūdzības par ļoti slepenu valdības materiālu zādzību, trešdien paziņojusi ASV Tieslietu ministrija.

51 gadu vecais Tomass Mārtins tika aizturēts 27.augustā. Viņam bijusi augstākā pielaide nacionālās drošības informācijai, pavēstīja ministrija.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) cenšas noskaidrot, vai viņš nozadzis slepenus datoru kodus, kas izstrādāti, lai uzlauztu citu valstu datortīklus, ziņoja laikraksts «The New York Times», atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem.

Līdzīgas apsūdzības iepriekš tika izvirzītas arī NSA līgumdarbiniekam Edvardam Snoudenam, kurš 2013.gadā izpelnījās pasaules uzmanību, atklājot ASV slepeno izlūkošanas programmu apmēru un nopludinot datus par tām. Pēc tam viņš pameta darbu ASV Nacionālās drošības pārvaldē (NSA). Kopš tā laika viņš bēguļo no ASV iestādēm un pašlaik dzīvo Krievijā.

Mārtins strādāja tajā pašā konsultāciju firmā, kas nodarbināja Snoudenu, - «Booz Allen Hamilton».

Notiesājoša sprieduma gadījumā Mārtinam draud viens gads cietumā par neatļautu slepenu materiālu piesavināšanos un pat desmit gadi cietumā par valdības īpašuma zādzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu