Google palaiž viedo «mesendžeri» Allo

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Interneta gigants Google šodien palaidis savu ātrās ziņapmaiņas lietotni Allo, par kuru ziņots tika jau šā gada maijā. Google Allo pieejama kā Android, tā arī iOS ierīču lietotājiem.

Viena no interesantākajām funkcijām, ko der izcelt atsevišķi, ir Smart Reply, kas lietotājam piedāvā jau gatavas atbildes uz sarunas biedru jautājumiem. Piemēram, uz jautājumu «Vai šodien iesim vakariņās?» Google Allo piedāvās atbildēt ar «Protams!» vai arī pretjautājumu «Cikos?» Ar to gan Smart Reply funkcijas iespējas neaprobežojas, jo, piemēram, ja lietotājs savā telefonā saņems foto ar sunīti, funkcija automātiski sagatavos atbildi: «Cik jauks sunītis!»

Bez tā ziņapmaiņas programmai ir balss asistenta Google Assistant atbalsts, kurš saprot daudzus un dažādus pieprasījumus. Cita starpā asistents prot pavēstīt laika ziņas, parādīt karstākās ziņas vai arī atgādināt, kas konkrētajā dienā ir veicams. Pie asistenta var vērsties arī caur teksta ievades logu, tajā ierakstot @google un pēc tam interesējošo jautājumu. Pagaidām gan Google Assistant saprot vien angļu valodu.

Google Allo ir visai plašas ziņu noformēšanas iespējas ar teksta izmēra mainīšanu, uzlīmēm, attēlu izkrāsošanu un tamlīdzīgi. Lietotnes iestatījumos var ieslēgt arī Incognito jeb slepeno režīmu, kurā darbojas absolūta šifrēšana. Tāpat šajā režīmā lietotājs varēs norādīt, pēc cik ilga laika nosūtītajām ziņām ir jāizdzēšas.

Kā norāda The Verge, sākotnēji Google esot vēlējušies ziņojumus glabāt tikai lietotāju ierīcēs. Tomēr vēlāk pieņemts lēmums drošības līmeni pazemināt un sarakste šifrētā veidā tiks uzglabāta arī Google serveros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu