KNAB priekšnieka amata pretendentu skaitu oficiāli sola atklāt tikai jaunnedēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pieteikušos pretendentu skaits uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu tiks atklāts tikai jaunnedēļ, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte-Krūmiņa.

Lai gan šodien noslēdzas pieteikumu pieņemšana Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā, plašāka informācija par pretendentiem būšot zināma vien pēc tam, kad konkursa komisija būs sanākusi uz pirmo sēdi, kas notiks nākamnedēļ, 19.septembrī.

Pirmās kārtas otrā sēde paredzēta 28.oktobrī, savukārt 1.novembris ir termiņš, kad Ministru kabineta mājaslapā tiek publicēta informācija par pretendentiem, kurus konkursa komisija virza dalībai konkursa otrajā kārtā.

Konkursa komisija uz otrās kārtas pirmo sēdi sanāks divas dienas - 3.novembrī un 4.novembrī. Otrā sēde norisināsies 9.novembrī, bet trešā sēde - 10.novembrī. Pēc tam piecu darba dienu laikā komisijas vadītājam pēc komisijas lēmuma pieņemšanas rakstiski jāinformē pretendenti un Ministru prezidents par pieņemto lēmumu.

Aģentūrai LETA patlaban ir zināmi četri pretendenti uz šo amatu - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, eksministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs Rihards Bunka.

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis, kurš maija nogalē tika pārcelts amatā par VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktoru, otrdienas vakarā aģentūrai LETA joprojām nekomentēja, vai ir pieteicies konkursā.

Streļčenoka pilnvaras šajā amatā beigsies 17.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu