Šodien Tēva diena: sveicam, lolojam un lepojamies!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jau septīto gadu pēc kārtas otrajā septembra svētdienā, 11.septembrī, Latvijā atzīmēs Tēva dienu, tādējādi godinot tēva lomu ģimenē un sabiedrībā.

Aicinām svinēt šo dienu īpaši!

Novērtēt tēva lomu ģimenē un dalību stipras un stabilas ģimenes veidošanā. Tēva dienu oficiāli atzīmē arī daudzas citas Eiropas valstis, piemēram, Austrija, Beļģija, Dānija, Somija, Vācija, Ungārija, Īrija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Portugāle, Rumānija, Spānija, Zviedrija un Apvienotā Karaliste.

Mātes dienu Latvijā svin maija otrajā svētdienā, savukārt Starptautisko ģimenes dienu Latvijā svin 15.maijā.

Tēva dienas mērķis ir popularizēt ideju, ka vīrietim kā tēvam ir jābūt gandarītam un lepnam par savu ģimeni un bērniem.

Vienlaikus tēviem svarīgi ir saņemt pateicību un mīļus vārdus par ģimenei veltītajām, nesavtīgajām rūpēm.

Tāpat sabiedrības kontekstā svarīgi ir veicināt diskusiju par vīrieša lomu ģimenē, piemēram, uzsverot nepieciešamību darba devējam sniegt atbalstu arī tēviem, radot iespēju saskaņot darba un ģimenes dzīvi, lai varētu veltīt vairāk laika bērniem.

«Tēva diena Latvijā ir salīdzinoši jauni svētki, tomēr ar neatsveramu nozīmi – tos popularizējam ne jau tādēļ, lai iegūtu vēl vienu svinamo dienu, bet lai teiktu paldies tēviem, godinātu viņus. Lai pateiktu, ka novērtējam viņu ieguldījumu bērnu un ģimenes dzīvē. Un lai tiem vīriešiem, kam līdz šim rūpes un iesaistīšanās savu bērnu dzīvē ir bijusi mazsvarīga, liktu aizdomāties, ko viņi saviem bērniem laupa – tēva atbalstu un to brīnišķo izjūtu, ko var gūt tikai mirkļos, kad tēvs velta regulāru un nedalītu uzmanību,» par motivāciju katru gadu organizēt aktivitātes par godu Tēva dienai stāsta festivāla un gājiena organizatore, Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu