Latvijā veidots drons pacēlis 80 kilogramus smagu kravu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijā izstrādātais bezpilota lidaparāts jeb drons «Aerones» izmēģinājumu laikā pacēlis 80 kilogramus smagu kravu, sacīja viens no lidaparāta izstrādātājiem Jānis Putrāms.

«Drons, kuru izmēģinājām, sver 60 kilogramus, un tā maksimālā kravnesība ir 100 kilogrami,» sacīja Putrāms. «Testa laikā pacēlām četras 18,9 litru ūdens pudeles, kas ir apmēram 80 kilogramus smagas.»

Viņš arī norādīja, ka testa laikā konstatētas nelielas tehniskas nepilnības. «Parasti ir redzēti četru līdz astoņu rotoru droni, bet 16 propelleru gadījumā atklājās neliela tehniska nianse, ko pāris nedēļu laikā novērsīsim, un tad gribam veikt vēl dažus testus, kas varētu būt saistīti ar sportu.»

Viņš arī atklāja, ka projektam izdevies piesaistīt investorus no Latvijas, kam «Aerones» projekts paticis un kuri ir gatavi investēt tajā savus līdzekļus.

Kā iepriekš stāstīja Putrāms, darbs pie «Aerones» sākts pagājušā gada aprīlī kopā ar Daini Krūzi un Andri Dambi. «Doma ir veidot tieši liela izmēra dronus, jo tirgū neliela izmēra dronu ir diezgan daudz, bet liela izmēra droniem nav tāda piedāvājuma.»

«Mūsu mērķis, uz ko ejam, ir tāds drons, kurš spēs pacelt aptuveni 100 kilogramus,» sacīja Putrāms.

Februārī «Aerones» publicēja video, kurā drons velk snovbordistu, un šis video «YouTube» tika skaitīts teju 250 000 reižu. To savā «Twitter» kontā pārpublicēja arī «Kawasaki».

«Aerones» izstrādā SIA «Aerones», kas vienādās daļās pieder Krūzem, Dambim un Putrāmam. Uzņēmums pērn apgrozīja 8200 eiro, bet zaudēja 299 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu