«Būvindustrijas lielo balvu» par mūža ieguldījumu pasniedz sešiem nozares profesionāļiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstāko apbalvojumu būvniecības nozarē - «Būvindustrijas lielo balvu» - par mūža ieguldījumu saņēmuši seši arhitekti un būvinženieri, informēja balvas organizatoru pārstāve Mārīte Šperberga.

Balvu par mūža ieguldījumu nozarē pasniedza Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Tā pasniegta SIA «LBS-Konsultants» būvekspertam Sergejam Meierovicam, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes profesoram un vadošajam pētniekam Jurim Skujānam, AS «Ceļuprojekts» valdes loceklim, SIA «LBS-Konsultants» valdes loceklim Tālim Straumem, AS «Būvuzņēmums Restaurators» valdes loceklim, būvdarbu un restaurācijas darbu vadītājam Valdim Uzariņam, būvinženierim Viktoram Puriņam un arhitektam Oļģertam Krauklim.

Savukārt balvu kategorijā «Gada inženieris/arhitekts» saņēma AS «Latvijas tilti» valdes loceklis galvenais inženieris-projektu vadītājs Andrejs Bočkarjovs, SIA «RERE būve» projektu vadītājs Juris Grodņa un AS UPB Metāla konstrukciju būvinženieru nodaļas vadītāja vietnieks ēku konstrukciju būvinženieris Zigis Ostelis.

Šajā kategorijā godināti arī arhitekti Arnis Kleinbergs no SIA «Arhis Arhitekti» un Juris Mitenbergs no SIA «AB3D».

Tikmēr šajā pašā kategorijā nominācijā «Gada jaunais inženieris» balva pasniegta AS UPB Rīgas būvinženieru nodaļas vadītāja vietniekam ēku konstrukciju būvinženierim Edgaram Zelčam, kurš tikai 2016.gadā RTU ieguvis profesionālā maģistra grādu būvniecībā, bet jau ir projektējis nozīmīgus objektus Zviedrijā un Norvēģijā, ir precīzs un pozitīvs komandas biedrs.

Valsts prezidents, pasniedzot balvu par mūža ieguldījumu nozarē, uzsvēra, ka ir svarīgi, lai būvniecībā būtu gan jaunības aizrautība, gan pieredzes viedums.

Savukārt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) apbalvošanas ceremonijā pauda, ka Latvijas būvindustrijai ir būtiska nozīme valsts sociāli ekonomiskajā attīstībā, tā ietekmē indivīda un visas sabiedrības dzīvi, tā rada materiāli tehnisko bāzi citām tautsaimniecības nozarēm un uzskatāmi raksturo valsts ekonomisko attīstību.

Tikmēr vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) atzīmēja, ka izcili būvnieki ir visā Latvijā, ko apliecina būves reģionos un fakts, ka balvas aizceļos uz dažādām vietām mūsu valstī.

Jau vēstīts, ka «Būvindustrijas lielā balva» tiek piešķirta divās kategorijās: «Mūža ieguldījums būvindustrijā» un «Gada inženieris/arhitekts», kas iekļauj nominācijas «Gada inženieris», «Gada arhitekts», «Gada jaunais arhitekts», «Gada jaunais inženieris». Kopumā 12 laureāti (katrā kategorijā seši) saņēma galveno balvu «Pamatakmeni» un citas nozīmīgas balvas.

Balva ir nozares un visas Latvijas sabiedrības pateicība Latvijas labākajiem būvniekiem, īpaši izceļot balvas saņēmējus kategorijā «Mūža ieguldījums būvindustrijā», no kuriem mācījušies daudzi jaunie.

«Būvindustrijas lielās balvas» pasniegšanu jau ceturto gadu organizē Latvijas Būvinženieru savienība un nozares žurnāls «Būvinženieris» sadarbībā ar citām būvindustrijas profesionālajām nevalstiskajām organizācijām. «Būvindustrijas lielās balvas» patrons ir Valsts prezidents, sadarbības partneri - Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

«Būvindustrijas lielajai balvai» šogad tika pieteikti 36 kandidāti no visas Latvijas, tomēr vērtēts tika 31 kandidāts, jo daži kandidātu pieteicēji nebija iesnieguši visu nolikumā noteikto informāciju. Pieteiktos kandidātus izvērtēja 44 sabiedrībā un kolēģu vidū atzīti būvindustrijas profesionāļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu