«Latvijas tilti» pabeiguši 4,1 miljonu eiro vērtas estakādes būvniecība Klaipēdā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Būvniecības uzņēmumi AS «Latvijas tilti» un «Kauno keliai» pabeiguši 4,1 miljonu eiro vērtas estakādes būvniecības darbus Klaipēdā, Nemunas ielā, ostas teritorijā, aģentūru LETA informēja «Latvijas tiltu» pārstāve Inga Domka.

Estakāde savienos «Klaipėdos Smeltės» teritoriju un dos iespēju šajā ostas daļā strādājošajiem uzņēmumiem netraucēti iekļūt terminālī. Jaunā estakāde atbrīvos šo pilsētas daļu no sastrēgumiem, kas rodas ostā notiekošā kravu transporta un dzelzceļa satiksmes dēļ, norādīja Domka.

Tuvākajā laikā būvi novērtēs Valsts teritoriju plānošanas un būvniecības inspekcija, kas izdod būvniecības pabeigšanas aktu. Plānots, ka līdz oktobrim visas formalitātes tiks pabeigtas un estakāde būs nodota ekspluatācijā. Estakādes ierīkošanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcija veica, īstenojot ostas infrastruktūras paplašināšanas plānu. Darbu vērtība sasniedza 4,1 miljonu eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

«Estakādes būvniecība notika pēc ļoti saspringta grafika, jo pavisam netālu pa piecām dzelzceļa līnijām nepārtraukti kursēja vilcieni, un dzelzceļa satiksmi ierobežot bija iespējams vien uz ļoti īsu laiku,» stāsta holdinga «LNK Group», kura sastāvā ietilpst akciju sabiedrība «Latvijas tilti», padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs.

«Estakādei vajadzētu ievērojami atvieglot satiksmi Nemunas un blakus ielās, kur satiksme pie dzelzceļa pārbrauktuves līdz šim bieži tika paralizēta, - ar estakādes atvēršanu šīm problēmām vajadzētu izzust,» saka Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas ģenerāldirektors Arvīds Vaitkus.

Estakāde uzbūvēta mazāk nekā gada laikā - darbi būvlaukumā sākās pagājušā gada decembra beigās. Estakāde ar uzbrauktuvēm ir 330 metru garumā. Konstrukcijai izmantotas 550 tonnas metāla, pārseguma ierīkošanai bija nepieciešami 3296 kubikmetri betona. Estakādes būvniecības laikā nācās pārcelt un citviet ierīkot būvniecības teritorijā ejošos inženiertīklus.

Uzņēmumi «Latvijas tilti» un «Kauno keliai» estakādes būvniecību Nemuno ielā Klaipēdā veica, uzvarot Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas rīkotajā atklātajā konkursā. Uzņēmumi piedāvāja mazāko cenu un pārspēja sešus citus konkursa dalībniekus. «Latvijas tilti» un «Kauno kelių» piedāvātā veicamo darbu cena bija par 27% jeb par 1,54 miljoniem eiro mazāka nekā otrajā vietā palikušajam konkursa dalībniekam.

Jau ziņots, ka būvfirmas AS «Latvijas tilti» apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā bija 3,67 miljoni eiro un tas ir par 43,1% mazāks nekā pērn pirmajā pusgadā. Pērn pirmajā pusgadā «Latvijas tilti» strādāja ar 6,45 miljonu eiro apgrozījumu.

«Latvijas tilti» pirmajā pusgadā guvuši 4665 eiro peļņu, kas ir 5,2 reizes mazāka par pērn pirmajā pusgadā gūto 24 062 eiro peļņu.

«Latvijas tilti» 2015.gadā strādāja ar 69 655 eiro peļņu, kas ir vairāk nekā trīs reizes lielāka nekā 2014.gadā gūtā 20 591 eiro peļņa.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,47 miljoni eiro, kas ir par 49% mazāks nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 31,564 miljoni eiro.

«Latvijas tilti» tika izveidoti 1942.gadā kā valsts uzņēmums. 1997.gadā uzņēmums tika pārveidots akciju sabiedrībā, kuras kontrolpaketi iegādājās kompānija «Latvijas Novitātes komplekss», kurai ir 89,69% «Latvijas tiltu» akciju.

«Latvijas tilti» ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas specializējas tiltu, tuneļu, ceļu pārvadu projektēšanā, būvniecībā, rekonstrukcijā un remontā. Tāpat kompānija nodarbojas ar civilo objektu celtniecību, izgatavo metāla un dzelzsbetona konstrukcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu