Krievijā par pokemonu medībām baznīcā arestēts blogeris

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijā Jekaterinburgas tiesa sestdien uz diviem mēnešiem arestējusi blogeri Ruslanu Sokolovski, kurš dienu iepriekš tika aizturēts par «pokemonu medībām» vienā no pilsētas pareizticīgo dievnamiem, vēsta tīmekļa izdevums «Znak.com».

Sokolovskis tiek turēts aizdomās par ticīgo jūtu aizvainošanu un naida kurināšanu. Tiesas sēde notikusi slēgtā režīmā, tiesā nav ielaisti nedz žurnālisti, nedz blogera atbalstītāji.

Aizstāvības puse lūgusi tiesu noteikt Sokolovskim drošības līdzekli paraksts par neaizbraukšanu.

Sokolovskis tika aizturēts pēc tam, kad savā kanālā tīmekļa vietnē «YouTube» bija ievietojis video, kurā redzams, kā viņš viedtālrunī, atrodoties baznīcā, spēlē pokemonu ķeršanas spēli.

«Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu