Kaujinieku uzbrukumā pludmales restorānam Somālijas galvaspilsētā nogalināti seši cilvēki

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki kaujinieki ceturtdienas vakarā uzbruka pludmales restorānam Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo, un šajā uzbrukumā nogalināti vismaz seši cilvēki, paziņoja policija un aculiecinieki.

Uzbrukums sākās, kad kaujinieki ar sprāgstvielām piekrautu automobili taranēja restorānu un pēc tam vismaz trīs kaujinieki ieskrēja restorānā un atklāja uguni. Somālijas drošības spēki iesaistījās apšaudē ar kaujiniekiem, kas bija aizbarikādējušies restorānā.

Viens no aculieciniekiem stāstīja, ka redzējis piecu civiliedzīvotāju un viena apsardzes darbinieka līķus.

Vairāki Somālijas mediji ziņoja, ka ar teroristu tīklu «Al Qaeda» saistītais džihādistu grupējums «Shabaab» ir uzņēmies atbildību par uzbrukumu šim restorānam, kuru bieži apmeklē Somālijas amatpersonas un kas kalpo arī kā viesnīca.

«Shabaab» cīnās par starptautiski atbalstītās Somālijas valdības gāšanu.

Āfrikas Savienības karavīri pirms pieciem gadiem padzina šo grupējumu no Mogadīšo, bet tas turpina regulāri rīkot uzbrukumus. Daudzi no šiem uzbrukumiem pēdējos mēnešos sarīkoti pret restorāniem, viesnīcām un militārām bāzēm, bieži izmantojot spridzinātājus pašnāvniekus un bruņotus kaujiniekus.

Ir gaidāms, ka «Shabaab» mēģinās vardarbīgi izjaukt vēlēšanas, kuras paredzēts rīkot Somālijā septembrī un oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu