Keris: Ja politiķi nespēj kvalitatīvi strādāt, laiks domāt par viņu nomaiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Ja politiķi nespēj kvalitatīvi strādāt, veidojot nākamā gada budžetu atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) un Pasaules veselības organizācijas (PVO) ieteikumiem par finansējumu veselības nozarei, tad, iespējams, ir jādomā par viņu nomaiņu, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Viņš norādīja, ka LVSADA cer uz saprātīgu valdības un Saeimas rīcību, veidojot nākamā gada budžetu atbilstoši EK un PVO noteikumiem Latvijai. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc arodbiedrība atlikusi lēmuma pieņemšanu par iespējamām protesta akcijām.

«Jautājums ir par to, vai politiķi grib un spēj kvalitatīvi strādāt jeb arī negrib un nespēj. Un ja ir otrais variants, tad varbūt ir laiks domāt par viņu nomaiņu,» norādīja LVSADA priekšsēdētājs.

«Ja šāda loģiska, saprotama rīcība no politiķu puses nesekos,

tas nozīmē, ka ar tradicionāliem protesta akciju paņēmieniem uzrunāt viņus ir jau faktiski bezcerīgi, jāizdomā kaut kas patiešām kvalitatīvi jauns.

Tam ir vajadzīgs laiks un tam ir vajadzīgas konsultācijas gan ar mūsu biedriem, gan sadarbības partneriem,» pavēstīja Keris.

Viņš pastāstīja, ka mēnesis ir tas periods, kurā arodbiedrība no vienas puses gatavosies iespējamajām akcijām, bet valdības puse tajā varēs beidzot tomēr īstenot to, ko no Latvijas sagaida EK un PVO.

Vienlaikus arodbiedrības priekšsēdētājs pauda prieku, ka ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir apsolījis papildu 10 miljonus eiro veselības nozarei. «Ir prieks, ka Kučinskis atkal ir pārvarējis emocijas un atgriezies uz pragmatisma ceļa, jo paziņojumu «35 un punkts» ir aizstājis «35 un vēl 10»,» viņš norādīja.

LVSADA priekšsēdētājs informēja, ka, lai nākamā gadā veselības nozarei sasniegtu finansējumu 3,25% no Iekšzemes kopprodukta (IKP), vēl nepieciešami aptuveni 33 miljoni eiro.

Keris ir pārliecināts arī, ka atrast 33 miljonus eiro ir pilnīgi reāli, kaut vai pārejas periodā novirzot veselības nozares finansēšanai kādus 0,6% no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kas radītu nepieciešamos līdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu