«Talent Lab» palīdz jaunajiem speciālistiem atrast vietu kiberdrošības jomā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Darbs kiberdrošības jomā ir augsti atalgots, tomēr iesācējiem ir ļoti grūti atrast savu vietu šajā sarežģītajā nozarē.

Diemžēl šī iemesla dēļ visā pasaulē trūkst speciālistu, kas savukārt daudzus uzņēmumus var pakļaut riskam kļūt par kibernoziedznieku vai kiberspiegošanas upuri. Tieši tāpēc Kaspersky Lab ir uzsācis Talent Lab - starptautisku konkursu augstskolu studentiem un jaunajiem speciālistiem no 18 līdz 30 gadu vecumam. Programmas nolūks ir risināt aktuālas kiberdrošības problēmas, izmantojot konkursa dalībnieku tehniskos un radošos talantus. Turklāt programmas mērķis ir finansēt uzvarētāja izglītību vai nosūtīt viņus uz pasaulē visprestižākajiem nozares pasākumiem, piemēram, «Kannu lauvām» un Drošības analītiķu samitu (SAS).

Konkursā tiks noteikti trīs uzvarētāji: vislielākā talanta balvas ieguvējs saņems 10 000 USD stipendiju turpmākajai izglītībai, drošības talantu konkursa uzvarētājs tiks uzaicināts uz 2017. gada SAS, un visus izdevumus segs Kaspersky Lab, bet radošo talantu konkursa uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties 2017. gada «Kannu lauvās». Tāpat visi 50 finālisti saņems papildu balvas, profesionālas apmācības pie ekspertiem un ilgtermiņa karjeras iespējas.

«Es drošību vienmēr esmu uzskatījis par visinteresantāko datorzinātņu aspektu. Lai ko es darītu, drošība vienmēr izvirzījās priekšplānā kā viens no galvenajiem jautājumiem, par ko ir jāparūpējas,» saka Kaspersky Lab Starptautiskās pētniecības un analīzes grupas vadītājs Ziemeļamerikā Raiens Nareins. «Tomēr ceļš uz šo profesiju bieži ir ļoti grūts, un daudziem mūsu labākajiem pētniekiem nav formālās izglītības drošības jomā, bet viņi šeit ir nonākuši, zinātkāres vadīti. Ar šo konkursu mēs gribam rosināt pēc iespējas vairāk dalībnieku zinātkāri un parādīt, cik daudz dažādos veidos var nonākt kiberdrošības nozarē. Mēs vēlamies nodemonstrēt, ka drošība ir aizraujoša, jo pasaulei vajag vairāk augsti kvalificētu darbinieku IT drošības jomā.»

Pretendentiem no visām valstīm pieteikšanās tiešsaistē pašlaik ir atvērta academy.kaspersky.com/talentlab un būs pieejama līdz 2016. gada 15. novembrim. Programma ietvers tiešsaistes novērtēšanas periodu no 15.novembra līdz 30.novembrim, un finālisti tiks nosaukti 1. decembrī. Piecdesmit sekmīgākie dalībnieki piedalīsies finālā, kas 2017. gada februārī norisināsies Prāgā, Čehijā, kur viņiem būs iespēja prezentēt savus projektus un cīnīties par galvenajām balvām.

Talent Lab tehniskā vērtējuma kritēriji ietver praktiskus uzdevumus pretļaunprogrammatūru pētniecības, kiberdrošības risinājumu izstrādes, mobilo sakaru drošības, kiberfizisko sistēmu, lietiskā interneta, bērnu drošības tiešsaistē, informētības par drošību un tamlīdzīgos jautājumos. Netehniskā novērtējuma dalībniekiem ir jāstrādā pie problēmu risinājumiem patērētāju tirgvedības, tīmekļa satura analīzes, konceptuālās projektēšanas un izglītojošās izklaides jomā. Visās sfērās padomus dos Kaspersky Lab eksperti. Talent Lab aicina gan individuālos dalībniekus, gan komandas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu