«Eko osta» likvidē dīzeļdegvielas piesārņojumu Ogrē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums «Eko osta» novērsis vides piesārņojumu ar dīzeļdegvielu privātmāju rajonā Ogrē, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Vides piesārņojums radies, veicot šķidrā kurināmā rezervuāra uzpildi privātmājā, kas atrodas Ogrē, Kumelīšu ielā. Tehnisku iemeslu dēļ plīsa autocisternas degvielas noliešanas caurule, noplūstot degvielai. Pēc publiski sniegtās informācijas, zemē izlijuši aptuveni 160 litri dīzeļdegvielas. Nolīstot lietum, degviela kopā ar lietus ūdeņiem bija iesūkusies gruntī.

Lai noteiktu kaitējumus videi, tika paņemti zemes paraugi un veiktas nepieciešamās analīzes, pēc kā secināts, ka nepieciešama piecus līdz desmit centimetrus biezas zemes virskārtas noņemšana.

Uzņēmuma pārstāve Una Vaičulēna uzsver, ka informācija par ekoloģisko avāriju saņemta novēloti. Negadījums noticis 1.augustā, bet ziņa par to saņemta tikai 3.augustā. Ja informācija tiktu saņemta ātrāk, videi tiktu nodarīts krietni mazāks kaitējums.

Novēršot avārijas sekas, «Eko osta» negadījuma vietā izvietoja vienu naftas produktus uzsūcošo bonu. Divu dienu laikā tika izvesti aptuveni 30 kubikmetri piesārņotās grunts, kas kopā svēra aptuveni 45 tonnas. Piesārņotā augsne tika nogādāta uzņēmuma «E Daugava» piesārņotās grunts attīrīšanas ražotnē Emburgā, kur tā tiks attīrīta, izmantojot mikrobioloģisko metodi. Pēc piesārņotās zemes savākšanas, nepieciešams veikt vides monitoringu.

Uzņēmums «Eko osta» rūpējas par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu ar mērķi ierobežot vides piesārņošanu un atbalstīt videi draudzīgu, inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Eko osta» pērn apgrozīja 4,44 miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 3,9 miljoni eiro. Pērn uzņēmums nopelnīja 372 684 eiro, bet 2014.gadā - 370 161 eiro.

SIA «Eko osta» dibināta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 161 769 eiro. «Eko osta» pieder Andrejam Laškovam - 95% un SIA «DKD Logistic» - 5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu