Taivānā simtiem auto un moto vadītāju sodīti par «Pokemon Go» spēlēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taivānā teju 350 automobiļu un motocikletu vadītāji sodīti par viedtālruņu spēles «Pokemon Go» spēlēšanu, atrodoties pie stūres, pavēstīja Nacionālā policijas pārvalde.

Kopš spēle sestdien Taivānā kļuva pieejama, šajā valstī naudassodi par tās neatļautu spēlēšanu pie stūres piespriesti 349 transportlīdzekļu vadītājiem. Lielākā daļa sodīto ir motociklisti.

Kaut arī spēle saņēmusi cildinājuma vārdus par to, ka tā cilvēkus motivē būt aktīvākiem, varasiestādes spēlētājus mudina saglabāt modrību.

«Ķeriet retās radības, bet nepieļaujiet, ka jums pielavās negadījumi,» valdības mājaslapā sociālajā tīklā «Facebook» brīdināja premjerministrs Liņs Čuaņs.

Naudassods autovadītājiem, kuri pieķerti, lietojot mobilo telefonu pie stūres, ir 3000 Taivānas dolāru (86 eiro), motociklistiem - 1000.

Taibei Nacionālais pils muzejs aizliedzis apmeklētājiem savās zālēs spēlēt «Pokemon Go». Arī citās valstīs varasiestādes cenšas noteikt skaidrus ierobežojumus «Pokemon Go» spēlētājiem.

Tā Taizemē varasiestādes aizliegušas kiberradījumus meklēt vēlēšanu iecirkņos, bet Irānā «Pokemon Go» aizliegts pavisam.

ASV Ņujorkas štats aizliedzis nosacīti atbrīvotiem dzimumnoziedzniekiem spēlēt «Pokemon Go». Štata amatpersonas pirmdien skaidroja, ka bērni tādējādi tikšot pasargāti no tā, ka viņus ar spēles palīdzību iespējams ievilināt nedrošās vietās.

Savukārt Krievijā varasiestādes pārbauda «Pokemon Go» atbilstību valsts likumiem.

Krievijas federālā mediju uzraudzības dienesta «Roskomnadzor» vadītājs Aleksandrs Žarovs gan neuzskata, ka spēles izstrādātāji esot īstenojuši kādus spiegošanas mērķus, lai atjaunotu kartes vai vāktu datus.

«Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu