Ziņojums: Kamerons pieļāvis «rupju nolaidību» - nav plāna aiziešanai no ES

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ir pieļāvis rupju nolaidību, nesagatavojot plānu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), paziņojusi Lielbritānijas parlamenta komiteja.

Bijušais valdības biroja ministrs Olivers Letvins pirms tam norādīja īpašai ārlietu komitejai, ka ierēdņi nebija instruēti sagatavot plānus Lielbritānijas aiziešanai no ES, jo bija bažas, ka tie referenduma kampaņas laikā varētu tikt noplūdināti.

Kamerona lēmums neinstruēt nozīmīgākos departamentus, tostarp Ārlietu ministriju, gadījumam, ja referendumā tiktu nobalsots par izstāšanos no ES, ir uzskatāma par «rupju nolaidību», pausts komitejas ziņojumā.

Plānošanas trūkums ir radījis situāciju, kurā Ārlietu ministrijā trūkst darbinieku un resursu, turklāt ministrija varētu zaudēt vēl vairāk darbinieku, jo tie varētu pāriet uz «Brexit» jautājumam īpaši izveidoto ministriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu