LDz aicina «Pokemon GO» būt uzmanīgiem pie sliedēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz pēdējās dienās Latvijā un pasaulē lielu popularitāti gūstošo mobilo aplikāciju «Pokemon GO», «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) aicina aplikācijas lietotājus izvairīties no objektiem, kuri atrodas tiešā sliežu ceļu tuvumā, informēja uzņēmumā.

Pēc LDz rīcībā esošas informācijas, aplikācijas objektus ģenerē sistēma pēc noteikta algoritma, tāpēc potenciāli spēles «varoņu» atrašanās vieta var būt arī stacijas, peroni un sliežu ceļi.

Kopš vakar Nīderlandē reģistrēti vairāki gadījumi, ka neatļautās vietās uz dzelzceļa gados jauni cilvēki guvuši vieglas traumas, vietējās dzelzceļa kompānijas jau ir nosūtījušas oficiālu pretenziju «Nintendo», kas ir «Pokemon GO» izstrādātājs, ar prasību veikt darbības, lai ierobežotu aplikācijas darbību tiešā dzelzceļa tuvumā.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā uz dzelzceļa kopumā reģistrēti 12 negadījumi, kuros gājuši bojā deviņi, bet traumēti trīs cilvēki.

Kā ziņots, ASV jaunā spēļu aplikācija «Pokemon Go» jau kļuvusi tikpat populāra kā tviteris un populārāka par iepazīšanās aplikāciju «Tinder».

Jūlija sākumā sagaidītā aplikācija «Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvie radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē.

Taču par «Pokemon Go» atsauksmes kopš tā iznākšanas nav tikai pozitīvas. To kritizē par aplikācijas ieprogrammētās atrašanās vietas noteikšanas iespēju. Policija vairākās valstīs brīdinājusi par spēlētāju drošību un lūgusi, lai aplikācijas lietotāji apzinās savu apkārtni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu