Par atkritumu izmešanu Rumbulas lidlaukā vīrietim atņem auto; draud līdz € 1000 liels sods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar Rīgā, Rumbulas vecajā lidlaukā, kāds vīrietis pieķerts metam ārā vecas gumijas riepas, tādēļ viņam konfiscēta automašīna un draud naudas sods līdz 1000 eiro, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Saņemot informāciju par kādu vīrieti, kurš Rumbulas vecajā lidlaukā izmetot atkritumus, policija devās uz notikuma vietu. Tur pamanīts baltas krāsas «Mercedes Benz» kravas mikroautobuss, no kura kāds vīrietis meta ārā gumijas riepas.

Veicot pārrunas ar pārkāpēju, pie kārtības sargiem pienāca policijas izsaucējs, kurš pastāstīja, ka dienas laikā četras reizes transportlīdzekļa vadītājs piebraucis un no kravas nodalījuma izmetis atkritumus.

Pārkāpējs aizbildinājās, ka neesot zinājis, ka tas ir pārkāpums, un tā darot daudzi.

Vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu.

Likums paredz, ka par šo noteikumu pārkāpšanu tiek uzlikts naudas sods, kas fiziskām personām svārstās no 70 līdz 1000 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas. Līdz ar to transportlīdzeklis, ar kuru veikts pārkāpums, izņemts un aizzīmogots. Tāpat no pārkāpēja var tikt piedzīti zaudējumi, kas radušies, lai šo teritoriju sakoptu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu