Deputāts Seržants: Jāmeklē risinājums drošības pārbaudēm pirms ieiešanas lidostā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ņemot vērā Stambulas un iepriekš Briseles lidostā notikušos teroraktus, jāmeklē risinājums drošības pārbaužu veikšanai pirms pasažieru ieiešanas lidostas ēkā, reizē izvairoties no cilvēku masu veidošanās pie ieejām, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja vietnieks Kārlis Seržants (ZZS).

«Tas, kas notika Stambulā, ir ļoti briesmīgi,» uzsvēra Seržants un izteica līdzjūtību cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem. Traģēdija Stambulā ir terorakta Briseles lidostā «kopija», un, iespējams, ir jādomā par drošības pārbaužu ieviešanu pirms ieiešanas lidostas ēkā. Nozares ekspertiem gan reizē ir jārod risinājums, kā izvairīties no cilvēku masām arī pie ieejām, jo teroristi cenšas radīt pēc iespējas lielāku cietušo skaitu, norādīja politiķis.

Vaicāts, vai tagad Eiropai un pasaulei ir jārēķinās, ka šādi terorakti notiks biežāk, Seržants atturējās prognozēt «tādās kategorijās kā biežāk vai retāk», tomēr piebilda: kamēr būs cilvēki, kas gatavi šādā veidā iet apzinātā nāvē, nevar cerēt, ka nenotiks citi terorakti.

Pašlaik Latvija nav teroristu svarīgākā interešu zona, bet mums nemitīgi ir jābūt uzmanīgiem, norādīja Iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs. Viņš pauda, ka nevar pilnībā izslēgt terorisma iespējamību arī Latvijā, jo šādas darbības nepakļaujas kādiem prognozējamiem cilvēciskiem faktoriem. No drošības iestādēm gan nav saņemti signāli, ka Latvijā pastiprinājušies terorisma draudi, piebilda deputāts.

Jau ziņots, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā, uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem, kā arī teroristu sarīkotajā apšaudē dzīvību zaudējuši 28 Turcijas un 13 ārvalstu pilsoņi, paziņojis pilsētas gubernators. Ievainojumus guvuši 239 cilvēki. 109 cilvēki jau ir atstājuši slimnīcu.

Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu