Tuksnesī Nigērā gājuši bojā 34 migranti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuksnesī Nigērā ir gājuši bojā 34 migranti, tai skaitā 20 bērni, kas mēģināja nokļūt kaimiņvalstī Alžīrijā un kurus pameta cilvēku kontrabandisti, trešdien paziņoja Nigēras varas iestādes.

Bojāgājušie migranti tika atrasti Nigēras tuksnesī pagājušajā nedēļā.

«34 cilvēki, tai skaitā pieci vīrieši, deviņas sievietes un 20 bērni, nomira, mēģinot šķērsot tuksnesi,» paziņoja Nigēras Iekšlietu ministrija.

«Viņi, iespējams, nomira no slāpēm, kas bieži notiek šādā gadījumā, un tika atrasti miruši pie Asamakas,» kas ir robežpostenis starp Nigēru un Alžīriju, informēja ziņu avots drošības spēkos.

Līdz šim ir identificēti tikai divi no šiem migrantiem – kāds vīrietis un 26 gadus veca sieviete, kas abi bija no Nigēras.

Gaisa temperatūra šajā rajonā mēdz sasniegt 42 grādus pēc Celsija, un tuksnesī arī plosās smilšu vētras. Šo nelabvēlīgo apstākļu dēļ tiek atrasta tikai neliela daļa no tiem, kas mirst, mēģinot šķērsot šo tuksneša rajonu.

Alžīrijā pēdējos gados ir ieradušies tūkstošiem nelegālu migrantu, galvenokārt no kaimiņvalstīm Mali un Nigēras.

Savulaik vairums migrantu no Āfrikas valstīm dienvidos no Sahāras devās uz Lībiju, bet kopš šīs valsts ieslīgšanas haosā pēc diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nāves Alžīrija ir kļuvusi par galveno mērķi šā reģiona migrantiem.

Daudziem migrantiem Alžīrija ir tranzītvalsts, lai dotos pāri Vidusjūrai uz Eiropu. Pērn vairāk nekā 7000 migrantu no Nigēras, galvenokārt sievietes un bērni, tika nosūtīti no Alžīrijas atpakaļ uz dzimteni pēc abu valstu vienošanās.

Eiropas Savienība (ES) pēdējā laikā ir pievērsusi uzmanību nelegālās imigrācijas ierobežošanai no Āfrikas pēc tam, kad šā gada pirmajos mēnešos saruka migrantu pieplūdums no Turcijas teritorijas.

Kopš janvāra vairāk nekā 2814 cilvēku ir noslīkuši, mēģinot pāri Vidusjūrai nokļūt Eiropā, liecina ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR dati.

Pagājušonedēļ izteikts jauns priekšlikums nelegālās imigrācijas ierobežošanai paredz izmantot ES līdzekļus, lai veicinātu privātas investīcijas līdz 60 miljardu eiro apmērā valstīs, no kurām ierodas daudz migrantu, - Etiopijā, Nigērā, Nigērijā, Mali un Senegālā, kā arī daudzus sīriešu bēgļus uzņēmušajās valstīs Jordānijā un Libānā.

Eiropas Komisija (EK) arī cer paātrināt readmisijas līgumu noslēgšanu ar Āfrikas valstīm, kā arī ar Pakistānu un Afganistānu, lai atvieglotu to migrantu atpakaļnosūtīšanu, kuriem netiek piešķirts bēgļa statuss.

EK arī plāno izstrādāt «zilo karšu» sistēmu, kas ļautu kvalificētiem migrantiem legāli ierasties Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu