Valsts prezidentam Raimondam Vējonim šodien apaļa jubileja!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien 50. dzimšanas dienu svin Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Arī TVNET komanda sveic prezidentu apaļajā jubilejā un vēl labu veselību.

Prezidenta preses sekretārs Jānis Siksnis TVNET pastāstīja, ka lielāko daļu savas dzimšanas dienas Vējonis šogad pavadīs darbā. Viņam iecerēta gan iknedēļas tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, gan tai sekojošā preses konference.

Pēcpusdienā viņš pieņems viesus, kas bija iepriekš pieteikušies, bet vakarā paredzēta maltīte ģimenes un tuvāko draugu lokā.

Savukārt gaidāmajā nedēļas nogalē prezidents iecerējis plašākas svinības laukos kopā ar radiem.

Vējonim nav īpašu dzimšanas dienu tradīciju, taču parasti viņš savus šūpuļa svētkus nosvin, vakariņojot kopā ar ģimenes locekļiem.

Foto: president.lv

Vējonis dzimis 1966. gada 15. jūnijā Pleskavas apgabalā, PSRS, bet uzaudzis Madonas rajona Sarkaņu pagastā.

Latvijas Valsts prezidenta amatu Vējonis ieņem kopš 2015.gada 8.jūlija. Pirms tam viņš bijis Latvijas aizsardzības ministrs, gandrīz deviņus gadus – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kā arī Saeimas deputāts.

Stājoties amatā, Raimonds Vējonis uzsvēra, ka viena no viņa galvenajām darbības prioritātēm būs valsts drošība.

Tas ietver arī drošību starptautiskajā jomā, uzsverot, ka Latvijai ir jāspēj kopā ar NATO sabiedrotajiem sevi aizsargāt. Tāpat Vējonis apņēmās veicināt visu Latvijā dzīvojošo tautu mierīgu sadzīvošanu, lai nepieļautu sociāla rakstura nemierus.

Foto: LETA

Pēc Madonas 1.vidusskolas absolvēšanas Vējonis sāka studijas Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas fakultātē, iegūstot biologa, bioloģijas un ķīmijas skolotāja izglītību. Viņa diplomdarba tēma bija floras aizsardzība Madonas rajonā.

Vējoņa dzīvesbiedre ir Iveta Vējone, ar kuru viņš iepazinās skolas gados, vidusskolā mācoties vienā klasē. 1986.gadā Iveta un Raimonds Vējoņi nodibināja ģimeni, kurā ir uzauguši divi dēli – Ivo un Nauris.

Nesen Vējonis kļuva arī par vectētiņu - viņam ir mazdēls Valters.
Foto: LETA

Brīvajā laikā Raimonds Vējonis aizraujas ar dažādiem sporta veidiem. Jaunībā trenējies vieglatlētikā – augstlēkšanā, tāllēkšanā un 100 metru sprintā. Šobrīd Vējonis ir aktīvs basketbolā un ir basketbola komandas «Ogres Milži» spēlētājs, nodarbojas arī ar volejbolu un niršanu.

Kopā ar dzīvesbiedri regulāri dodas ceļojumos, kā arī kopj dārzu un audzē puķes.

Valsts prezidenta lauku mājā dzīvo vairāki mājdzīvnieki – vācu aitu suns Rimini un trīs kaķi – Mince, Princis un Maksis.

Pagājušajā gadu mijā sabiedrību pāršalca ziņas par Vējoņa kritisko veselības stāvokli. Vējonim tika veikta steidzama sirds operācija, jo sepse bija bojājusi sirds vārstuli, kas tika nomainīts ar protēzi. Pēc tam prezidents diezgan ātri atveseļojās un nu jau pilda visus savus pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu