«Latvijas Dzelzceļš» izveido mobilo aplikāciju par dzelzceļa vēsturi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svinot 155 gadus kopš pirmās dzelzceļa līnijas atklāšanas Latvijā, VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) izveidojis īpašu mobilo aplikāciju par dzelzceļa vēsturi, informēja uzņēmumā.

Ar aplikāciju «Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad» 155 vietās visā Latvijā iespējams izveidot foto kolāžas, savienojot dzelzceļa pagātni un tagadni. Aplikācijas spēli īpaši novērtēšot tie, kuri aizrāvušies ar orientēšanos un fotografēšanu ar viedtālruņiem vai kuriem patīk apceļot Latviju.

Galvenais spēlētāja uzdevums - ar aplikācijas palīdzību nofotografēt kādu no 155 vēsturiskajiem dzelzceļa objektiem tādā rakursā, kā tas attēlots aplikācijā esošajā senajā fotogrāfijā.

Iegūto fotokolāžu iespējams publicēt savos sociālajos tīklos, kā arī ar publicēto fotokolāžu palīdzību krāt punktus un tikt pie balvām. Katra mēneša beigās tiek apbalvoti trīs aplikācijas lietotāji, kuri ieguvuši vislielāko punktu skaitu.

Plašāka informācija par aplikāciju un katra mēneša īpašajiem piedāvājumiem pieejama mājaslapā «www.dzelzcelam155.lv».

Aplikāciju atbalsta gan «Android», gan «iOS» operētājsistēma.

Kā ziņots, šogad aprit 155 gadi, kopš Latvijas teritorijā atklāja pirmo dzelzceļa līniju, kas savienoja Rīgu ar Daugavpili, toreiz Dinaburgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu