Francija laiž klajā «terorisma trauksmes» aplikāciju viedtālruņiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas valdība trešdien laidīs klajā jaunu viedtālruņu aplikāciju, kas ļaus brīdināt lietotājus par iespējamajiem teroristu uzbrukumiem.

Aplikācija, kas būs bez maksas lejupielādējama franču un angļu valodās, nosūtīs lietotājiem brīdinājumu iespējamā uzbrukuma gadījumā, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Lietotāji tiks brīdināti arī par «negaidītiem notikumiem», piemēram, plūdu nocietinājumu pārrāvumiem.

Brīdinājumi parādīsies aplikācijā mazāk kā 15 minūtes pēc tam, kad incidentu apstiprinājušas varasiestādes, un tiks pielāgoti lietotāja atrāšanās vietai.

Aplikācijas lietotāji varēs sekot līdzi brīdinājumiem līdz pat astoņās dažādās ģeogrāfiskajās zonās, kas ļaus pārbaudīt, kāda situācija ir vietās, kur dzīvo ģimenes locekļi un draugi.

Aplikācija arī sniegs padomus, kā palikt drošībā, pielāgojot informāciju katrai atsevišķai situācijai.

Ideja par šādu aplikāciju valdībai radās pēc traģiskajiem islāmistu uzbrukumiem Parīzē novembrī, kad Francijas galvaspilsētā tika nogalināti 130 cilvēki.

Francijas premjerministrs Manuels Valss vēlējās, lai aplikācija būtu gatava uz Eiropas futbola čempionāta laiku.

Valdība cer, ka aplikācija palīdzēs lietotājiem izplatīt sociālajos medijos ticamu, oficiālu informāciju par situāciju drošības jomā.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs pauda cerību, ka aplikācija ļaus novērst Francijas avārijas dienestu telefonu līniju pārslogošanu un spēs nodrošināt sabiedrībai informāciju par to, ko zina valdība.

Varasiestādes ir solījušas sargāt aplikācijas lietotāju personisko informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu