Radoša skolotāja atslēga labām sekmēm: pasniedz stundas zirnekļcilvēka kostīmā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinātne ir sarežģīta joma, pat skolas un universitātes līmeņa mācību programmās. Jauniešiem zinātnes priekšmeti bieži vien ir liels izaicinājums. Lai piesaistītu jauniešu interesi un padarītu mācības interesantākas, kāds skolotājs Meksikā uz stundām ierodas zirnekļcilvēka kostīmā, raksta «Reuters».

26 gadus vecais Moisess Vaskess stāsta, ka ideja par neparasto mācīšanas tehniku viņam radusies no «Marvel» komiksiem, kuros aprakstīts, ka arī zirnekļcilvēks, kura īstā identitāte komiksā ir Pīters Pārkers, mēdzis piestrādāt ne vien par fotogrāfu, bet arī zinātnes skolotāju.

«Es nedomāju, ka šīs ir labākās zinātnes stundas pasaulē tikai tāpēc vien, ka uzvelku īpašu kostīmu. Bet es varu jums garantēt, ka mans mērķis ir būt visgodīgākajam un apņēmīgākajam pasniedzējam pasaulē. Es gluži vienkārši vēlos savas stundas padarīt labākas,» viņš stāsta.

Vaskess strādā Meksikas Nacionālajā autonomajā universitātē. Kad jādodas uz lekcijām, viņš mājas pamet jau ar supervaroņa kostīmu mugurā.

Vīrietis stāsta, ka sākotnēji viņa ģimene bijusi noskaņota pret šādu pasniegšanas veidu. Viņi baiļojušies, ka neparastā pieeja varētu kaitēt Vaskesa karjerai. Taču vēlāk atklājās, ka studenti Vaskesa lekcijas iemīļojuši un arī citi pasniedzēji tās atbalsta. «Protams, kolēģu pirmā reakcija bija pārsteigums. Taču viņi par šādu ideju arī priecājās. It visi man uzsmaidīja,» viņš atceras.

Cilvēki ielās lielākoties ir pamatīgi izbrīnīti, uzzinot, ka jancīgi tērptais vīrietis ir universitātes pasniedzējs. Parasti apkārtējie domā, ka kļuvuši par lieciniekiem filmas kadru uzņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu