Sekss pēc 40? Vecums nav šķērslis lieliskam orgasmam!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jauniem šķiet, ka, jo vecāks paliec, jo mazāk vajag. Sekss, protams, nav ūdens vai pārtika, bet ar tā palīdzību (sirds sišanās, dziļa elpošana) tiek paātrināta asinsrite, kas savukārt piegādā uzturvielas visām ķermeņa daļām.

Reizēm varētu domāt, ka ķermenis pārstāj būt seksuāls, kad iestājas menopauze. Tas tiesa, ķermenī notiek pārmaiņas, bet tas joprojām paliek seksuāls. Iespējams, atturēšanās no seksuālām attiecībām pat varētu pasliktināt situāciju.

Kad asinis pieplūst ģenitālijām, tās palīdz uzturēt audus veselus.

«Esmu pārāk nogurusi» nav iemesls, bet gan atruna! Ja patiešām regulāri jūties pārlieku nogurusi, iespējams, tev vajadzētu to pastāstīt ārstam. Atceries - tev nav obligāti jāgaida līdz dienas noslēgumam, lai nodarbotos ar seksu!

Nekad neaizmirsti par kontracepciju - ir grūti noteikt, kad beidzas ovulācijas process, pat ja tev iestājusies menopauze. Seksa dzinulis novecojot ne vienmēr pamazinās. Visdrīzāk tieši jaunām sievietēm iespējamas plaisas viņu libido. Ja tev patiešām vispār negribas mīlēties, pat ne ar Džordžu Klūniju savās fantāzijās, tev vajadzētu tikties ar savu ārstu, lai pārliecinātos par savu veselību. Libido arī ir atkarīgs no tā, cik viegli tu vari sarunāties ar savu partneri un cik ļoti jums abiem interesē nodarbošanās ar seksuālām aktivitātēm. Dažiem pietiek ar vienu reizi mēnesī, citiem trīs reizes nedēļā ir praktiski nekas.

Pirms nolem, ka tavam libido ir problēmas, saproti, cik daudz seksa patiesībā vēlies!

Ja tev šķiet, ka lietas, kas kādreiz šķita uzbudinošas, vairs nestrādā, nenovel to uz vecumu! Visdrīzāk tas vairāk saistīts ar attiecību ilgumu. Tu vari būt garlaikota (vai arī tavs partneris), tāpēc nekavējies izrunāt šo problēmu pēc iespējas ātrāk!

Vecums nav šķērslis lieliskam orgasmam.

Sasniegt kulminācijas punktu parasti traucē psiholoģiskas problēmas - pašapziņas trūkums, nespēja prasīt, ko tu vēlies gultā, stress. Tas viss ietekmē tavu spēju sasniegt orgasmu.

Sievietes pēc 40 piekrīt, ka ar laiku nāk spēcinoša sevis pieņemšana un pašpārliecība par savu ķermeni, kas palīdz viņām vairāk izbaudīt seksu. Indianas Universitātē veiktajā pētījumā gandrīz puse aptaujāto sieviešu vecumā no 45 līdz 49 gadiem atzinās, ka problēmu risinājušas pašu rokām. Un vairākas izmantoja vairāk nekā tikai savas rokas - vairāk nekā puse bija izmēģinājusi vibratoru vismaz vienu reizi un katra ceturtā to bija darījusi pēdējā mēneša laikā!

Arī vīriešu ķermenis mainās - lielākā daļa vīriešu piedzīvo erekcijas izmaiņas. Ar erotiskiem dienas sapņiem vairs nav gana un ir nepieciešams tiešs kontakts. Kad erekcija parādās, tā vairs nav tik spēcīga kā 20 gados, un niecīga uzmanības novēršana var likt tai novīst.

Būtu nepareizi domāt, ka sekss ir tikai iekšējs kontakts. Tas nozīmētu, ka bez klasiskā iekšā - ārā seksuālās attiecības ir beigušās. Tā galīgi nav - sekss ir intimitāte, cilvēciska vajadzība piedzīvot maigu, juteklisku pieskārienu. Citi pāri pielāgojas savam fiziskajam stāvoklim un aizstāj iekšējo kontaktu ar vairāk skūpstīšanās, apmīļošanās, pilnām ķermeņa masāžām un orālo seksu.

Nebīsties vecuma - lieliska seksuālā dzīve ir vislabāk glabātais noslēpums starp vecākiem pāriem.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu