Ko Latvijas Valsts prezidents šogad ir paveicis?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš TVNET nosauca vienu svarīgāko darbu, ko paveicis šogad; un vienu galveno mērķi, ko izpildīs nākamgad, kaut arī TVNET lūdza nosaukt trīs darbus katrā jautājumā. Prezidents uzskata, ka pastrādājis godam, jo «nodrošinājis stabilu Latvijas attīstību». Ko tieši viņš izdarījis, prezidents nevēlējās vai negribēja paskaidrot sīkāk.

«Mans šā gada darba pamatmērķis ir bijis nodrošināt stabilu Latvijas attīstību visnotaļ sarežģītajā starptautiskajā situācijā, kā arī nebūt ne vienkāršajā ekonomiskajā un politiskajā laikā, ko piedzīvo Eiropa un Eiropas Savienība. Aktīvi strādājot kopā ar Saeimu, valdību, pašvaldībām un pārējiem sociālajiem partneriem, šis mērķis ir sasniegts. Tā ir bijusi aktīva rīcība ne tikai Eiropas Savienības, bet arī Austrumu partnerības ietvaros,» stāsta prezidents.

Savukārt nākamgad Latvijas prezidentam esot svarīgi nodrošināt iesākto virzību un paātrināt to, izmantojot Latvijas prezidentūru ES Padomē, un iesaistīt pēc iespējas plašāku partneru loku. Turklāt turpmāko Latvijas attīstību arī veicinās Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu kontakti ar Eiropu un Eiropas Savienības valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu