2011.gada kuriozo ārvalstu ziņu tops

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no www.foxnews.com

2011.gada nogalē TVNET piedāvā atskatīties uz 10 kuriozām ziņām, kas mūsu portālā pasmaidīt likušas ne vienam vien lasītājam.

Kailās ukrainietes iekaro Eiropu

Šogad uzvaras gājienu ne tikai dzimtajā Ukrainā, bet nu jau visā Eiropā sākušas sieviešu tiesību aktīvistes, kuras sabiedrības uzmanības pievēšanai nekautrējas izģērbties.

Par spīti sliktiem laika apstākļiem, Ukrainas varas iestāžu nereti bargajai reakcijai, ukraiņu daiļavas gatavas protestēt teju pret jebkuru netaisnību.

«Mūsu mērķi ir attīstīt līderību, intelektuālismu un morālās vērtības jaunajās sievietēs Ukrainā. (..) Radīt Ukrainas tēlu kā valstij, kurā sievietēm ir lielas iespējas,» teikts 2008.gadā dibinātās organizācijas «FEMEN» statūtos.

Foto: Ekrānuzņēmums no The Daily Telegraph

Kāda vācu apkopēja sabojājusi par savas paaudzes mākslas ģēniju dēvētā Martina Kipenberga mākslas darbu, kura vērtība tiek lēsta ap 560 000 latu.

Sabojāta ir Kipenberga instalācija «Kad jumtā sākas sūce» (Wenn's anfaengt durch die Decke zu tropfen). Kipenbergs mākslas darbu veidojis no koka detaļām, radot priekšstatu par jumtu, savukārt zem dēļu konstrukcijas kā daļa darba novietota melna bļoda. Bļodas dibenu iekšpusē mākslinieks iekrāsojis brūnu, tādējādi imitējot ūdens radītus bojājumus. Taču apkopēja uzskatījusi, ka brūnā krāsa ir netīrumi, kas jānotīra. Viņa bļodu berzusi tik ilgi, līdz tā izskatījās kā jauna. Dortmundes muzeja pārstāvji ar nožēlu atzinuši, ka mākslas darbs ir neatgriezeniski sabojāts.

Interesanti, ka internetā ne viens vien komentētājs par šo gadījumu pavīpsnāja, paužot izbrīnu, ka itin parastā izskata instalācija bijusi tik lielas naudas summas vērta.

Spiedze kļūst par slavenību

2010.gadā no Amerikas tika izraidīti 10 cilvēki, kurus apsūdzēja spiegošanā Krievijas labā. Viena no izraidītajām - krievu skaistule Anna Čapmena 2011.gadā Krievijā iemantojusi teju slavenības statusu.

Rudmatainā jauniete gada sākumā debitēja kā televīzijas raidījuma vadītāja, Krievijas telekanālā «REN TV» vadot iknedēļas raidījumu par neizskaidrojamām parādībām. Tāpat Čapmena bijusi gaidīta saviesīgos pasākumos, slavenību ballītēs, modes skatēs un citviet. Savas īsās karjeras laikā viņa debitējusi arī kādā TV šovā un darbojas kā modele.

Jaunietes popularitāti savā labā steidza izmantot arī Krievijas premjera Vladimira Putina partija «Vienotā Krievija». Čapmena jau gada sākumā paziņoja, ka no Putina partijas kandidēs parlamenta vēlēšanās. Viņa bija arī bieža viešņa Putina partijas jauniešu organizācijas pasākumos. Tiesa, Krievijas Valsts domes rezultāti, kuri decembrī izraisīja plašākos pret Putinu vērstos nemierus viņa karjeras laikā, spiedzei nav bijuši veiksmīgi, un deputātes godā viņa tikusi nav.

Foto: AFP/LETA

Šķiet vēl nevienu gadu pasaules gals nav ticis pareģots ar tik pārsteidzošu regularitāti kā šogad.

Amerikāņu sludinātājs Herolds Kempings par tuvojošos nelaimi mūs brīdināja nedēļām ilgi. Sākotnēji mācītājs Kempings pareģoja, ka pasaules gals iestāsies 21.maijā. Brīdinājumu izplatīšanai ASV un citviet pasaulē Kempings iesaistīja pašam piederošo mediju impēriju un savus sekotājus.

Kad 21.maijs atnāca un pagāja, Kempings pauda samulsumu, taču jau dienu vēlāk savu pareģojumu precizēja - viņš esot kļūdījies aprēķinos un pasaules gals atnākšot 21.oktobrī. Nepilnu mēnesi pēc šā paziņojuma pasaules medijus apceļoja ziņa, ka sludinātājs pārcietis insultu un uz laiku zaudējis runasspējas.

Tagad, kad cilvēce mierīgi pārcietusi arī 21.oktobri, Kempinga paziņojumi nedaudz pieklusuši.

Supervaronis, kurš palika nesaprasts

ASV Sietlas tiesa vārda tiešā nozīmē atmaskoja kādu pašpasludinātu supervaroni. Kāds vīrietis, kurš sevi dēvēja par Fēniksu Džounsu, tērpies supervaroņa tērpā, regulāri devās pilsētas ielās «ieviest kārtību». Taču palika nesaprasts un nonāca policijas redzeslokā par uzbrukumu kādam cilvēkam.

Neskatoties uz supervaroņa iebildumiem, tiesa lika viņam noņemt sejas masku un viņa vārds tika publiskots medijos.

Fēnikss Džounss, īstajā vārdā Bendžamins Fodors, ap sevi bija sapulcinājis vairākus taisnības cīnītājus, kuri savu grupu dēvēja par «Rain City Superheroes».

Policija vēlāk paziņoja, ka patrulēt varoņiem liegt nevar, taču, ja viņi kārtības ieviešanai ķeršoties pie fiziskām metodēm, nepatikšanas draudot viņiem pašiem.

Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: flickr.com/bfhoyt

Visai neparastu stratēģiju tiesas prāvai izvēlējies kāds ASV, Ņujorkas iedzīvotājs. Viņš vērsies tiesā pret fotogrāfiem, kuri nekvalitatīvi un nepilnīgi fotografēja viņa pirms vairākiem gadiem svinētās kāzas ar kādu sievieti no Latvijas.

Tods Remis tiesā prasa, lai kāzu ceremonija tiktu pārspēlēta vēlreiz un nofotografēta kvalitatīvi. Vēl dīvaināk ir tas, ka viņa un Milenas Grzibovskas laulība nu jau šķirta.

Prasībā teikts, ka fotogrāfu uzņēmumam jāatmaksā 4100 ASV dolāru, kas tika samaksāti par viņu pakalpojumiem, kā arī vēl 48 000 ASV dolāru, lai kāzas sarīkotu tieši tādas, kādas tās savulaik bijušas. Latvijas izcelsmes sievietes reakcija uz neparasto prāvu nav zināma.

Viļņas mērs izcīna Šnobela prēmiju

Kolorītais Lietuvas galvaspilsētas Viļņas mērs Artūrs Zuoks šogad nāca klajā ar kārtējo iniciatīvu, cīnoties pret netaisnībām galvaspilsētas ielās. Šoreiz vienmēr aktīvā mēra redzīgā acs krita uz nevērīgiem autovadītājiem, kuri savus spēkratus mēdz atstāt uz veloceliņiem. Lai demonstrētu, ar kādu nopietnību pilsētas vadība pret šādiem pārkāpumiem izturas, Zuoks sarīkoja paraugdemonstrējumu, kura laikā ar īstu bruņumašīnu pārbrauca pāri uz veloceliņa novietotai «Mercedes-Benz» automašīnai.

Mēra publicitātes gājiens guva plašu rezonansi pasaules medijos, tādējādi popularitāte tika vairota gan akcijai pret nevērīgiem autobraucējiem, gan pašai Lietuvas galvaspilsētai Viļņai.

Zuoks pie tam kļuva par ikgadējās Šnobela balvas ieguvēju. Balva, kas šogad tika pasniegta jau 21.reizi, nu jau tradicionāli tiek piešķirta cilvēkiem, kas iepriekšējā gadā nākuši klajā ar īpaši radošām idejām vai gluži absurdiem pētījumiem.

Ilustratīvs foto
Zviedrs virtuvē būvē kodolreaktoru

Zviedrijas policija pilsētiņā valsts rietumos šogad aizturēja kādu 31 gadu vecu vīrieti, kurš savā virtuvē centies uzbūvēt kodolreaktoru. Turklāt eksperimentētājs tika pieķerts tikai tad, kad viņš pats pēc padoma vērsās pie valsts ekspertiem kodoldrošības jautājumos.

Savus eksperimentus virtuvē viņš regulāri dokumentēja interneta blogā. Varas iestādes par bīstamajām izklaidēm uzzināja, kad vīrietis sazinājās ar Zviedrijas Radiācijas dienestu, lai uzzinātu, vai kodolreaktora būvēšana mājās vispār ir likumīga.

Policija vīrieti arestēja un aizveda uz nopratināšanu. Kad viņš savos plānos vaļsirdīgi atzinās, viņš tika atbrīvots. Intervijā eksperimentētājs stāsta: pat ja viņam izdotos uzbūvēt pilnvērtīgu kodolreaktoru, elektrības ieguve no tā būtu bijusi pāri viņa spēkiem.

«Lai ražotu elektrību, man vajadzētu turbīnu un ģeneratoru - ko tādu uzbūvēt paša spēkiem ir ļoti grūti,» viņš skaidro.

Savam «kodolprojektam» eksperimentētājs esot kopumā iztērējis aptuveni 6000 kronu (ap 950 ASV dolāru). Tagad viss viņa ilgi gādātais aprīkojums esot konfiscēts, tāpēc nākotnē viņš plānojot pievērsties kodolfizikai vien teorētiski, nevis praktiski.

Pāvests izvairās no soda par drošības jostas nelietošanu

Plašu rezonansi Vācijā šogad izraisīja lēmums par drošības jostas nelietošanu tomēr nesodīt pāvestu Benediktu XVII.

Savas vizītes laikā šajā valstī pāvests jau tradicionāli sabiedrībā parādījās, braucot īpaši viņam izbūvētā mašīnā, kas medijos dēvēta par «pāvestmobili». Kāds vietējais vīrietis bija iesniedzis pret pāvestu sūdzību Freiburgas pilsētas domē sašutumā, ka reliģisko līderi neviens nesoda par satiksmes noteikumu neievērošanu, proti, drošības jostas nelietošanu braucošā automašīnā.

Vācijas varas iestādes savā lēmumā norāda, ka uz pāvestu šajā gadījumā neattiecas vispārpieņemtie ceļu satiksmes noteikumi, jo viņa brauciena laikā pārējiem satiksmes dalībniekiem ceļi bija slēgti. Ja pāvesta vaina drošības jostas nelietošanā tiktu atzīta, viņam varētu piespriest soda naudu 30 līdz pat 2500 eiro apmērā. Tomēr nav skaidrs, vai pat tad viņu nepasargātu diplomātiskā imunitāte.

Foto: Ekrānuzņēmums no www.foxnews.com

Amerikas Savienotajās Valstīs šogad pie atbildības beidzot tika saukts kāds dzimuma maiņu pārcietis vīrietis, kurš, uzdodoties par ārstu, veicis visai apšaubāmas kosmētiskās procedūras.

Kāda paciente vēlējusies par lētu naudu padarīt sava ķermeņa aprises izteiksmīgākas. Pret 700 ASV dolāru lielu atlīdzību «mediķe» sievietei 2010.gada maijā sēžamvietā veica vairākas injekcijas. Pēc kāda laika sievietei radās veselības problēmas un smagas saindēšanās dēļ viņa nonāca tuvu nāvei.

Policijas darbinieki viltus ārsti uzmeklēja, un atklājās šausminoša patiesība, ka klientei sēžamvietā medicīnisku preparātu vietā injicēts cementa, minerāleļļas un tukšu riepu noslēgšanas šķīduma maisījums. Turklāt «ārste», kurai veikta dzimuma maiņas operācija un kas sākotnēji bijusi vīrietis, šokējošos eksperimentus sākotnēji bija veikusi arī pati ar sevi, nedabiski un pārspīlēti pārveidojot savus sejas vaibstus - lūpas un acis, kā arī sēžamvietu.

«Mediķe» tika arestēta jau pagājušajā gadā, taču vēlāk pret galvojumu no apcietinājuma atbrīvota. Pēc ilgstošas izvairīšanās no policijas viņu arestēt izdevās tikai šogad.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu