MTG pārtrauc sadarbību ar Domburu. Domburs neapmierināts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Telekompānija LNT ir lauzusi sadarbības līgumu ar žurnālistu Jāni Domburu, un raidījumu «Dombura studija» skatītāji LNT kanālā nākamajā gadā vairs neredzēs. Kā pastāstīja Domburs, līgums esot lauzts «negaidīti, vienpusēji un nepamatoti», un iemesli šādai rīcībai varētu būt «viena vai divu cilvēku galvās».

«Manai firmai ir LNT paziņojums par līguma izbeigšanu, es savukārt attiecīgi varu rīkoties, izejot no tā, ko līgums man ļauj, aizstāvot savas tiesības, ja pretējā puse to izdarījusi nepamatoti un pārkāpusi līgumu,» skaidroja Domburs.

Pēc Dombura teiktā var spriest, ka žurnālista un telekompānijas starpā

radušās domstarpības, kuras pagaidām neviena puse atklāt nevēlas.

«Bijām vienojušies pēc noteiktiem nosacījumiem strādāt līdz sezonas beigām, nākamajai vasarai, viņi vienkārši neļauj strādāt,» komentēja Domburs.

Uz jautājumu, vai Domburs, iespējams, kādam vienkārši «nav paticis», viņš atbildēja, ka «šajā valstī izslēgt nevar neko».

«Viņi droši vien izvēlas savu taktiku, pret ko viņi karo, un kā karo. Līdz ar to man apspriest viņu versijas [par līguma laušanas iemesliem] ir neiespējami, jo

viņi nav ar mani sazinājušies, neviens nav aicinājis satikties un izrunāties.»

Domburs pastāstīja, ka LNT izklāstījusi savu versiju par līguma laušanas iemesliem, kurus viņš jau esot rakstiski atspēkojis.

«Domāju, ka viņiem vajadzēs atbildēt publikai un tiem, kas uzdos jautājumu par to, kā rīkojas tirgū dominējošais koncerns attiecībā uz savu stratēģiju informatīvajā telpā. Pie pašreizējās attieksmes nav sarunas priekšmeta no viņu puses,» pauda žurnālists.

Par aizvadītajiem raidījuma «Dombura studija» astoņiem mēnešiem LNT ēterā žurnālists sacīja, ka

viņam esot padarīta darba sajūta, vienlaikus paužot nožēlu, ka daudzi darbi palikuši iesākti

un tikai plānošanas stadijā.

Domburs atturējās komentēt savus nākotnes plānus, norādot, ka «kaut ko jau darīšot».

Jau ziņots, ka no nākamā gada LNT ēterā vairs nebūs vērojams raidījums «Dombura studija».

Neoficiāli izskanējis, ka iespējamie iemesli it kā ir pārāk augstās raidījuma izmaksas.

«MTG TV Latvia» Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone norādīja, ka nekādu komentāru saistībā ar šo jautājumu nebūs.

RFaidījums LNT bija vērojams no šā gada aprīļa.

Domburs bijis ilggadējs Latvijas Televīzijas publisko debašu raidījuma «Kas notiek Latvijā?» vadītājs, taču, nespējot panākt vienošanos ar televīzijas vadību, raidījuma veidošana netika turpināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu