Prezidents neredz jēgu Saeimas atlaišanas rosināšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, gada beigās atskatoties uz norisēm politikā, nav mainījis domas un paliek pie tā, ka 10.Saeima bija darbaspējīga. Tā prezidents sacīja otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "Jauna nedēļa".

Jautāts, vai viņš varētu rosināt Saeimas atlaišanu, Bērziņš atbildēja, ka neredz ne tādu iespēju, ne jēgu.

"Situācija jau šajā gadā skaidri parādīja, ka rezervju nav, lai veidotu kaut ko strauji jaunu. Es tomēr palieku pie tā, ka 10.Saeima bija darbaspējīga un tagad ievēlētā nav ne ar ko stiprāka un labāka par iepriekšējo," uzskata prezidents.

Tomēr viņš atzina, ka Saeimas atlaišanas ierosināšana un ārkārtas vēlēšanas bija pagrieziena punkts, kas aktivizēja dzīvi kopumā. "Acīmredzot notikumi tā bija sakārtojušies, ka tā bija jānotiek," atzina Bērziņš.

Kopumā viņš novērtēja, ka valsts šogad ir gājusi uz priekšu attīstībā. "Rezultāts, ja rīt [trešdien] apstiprinās aizdevēja programmas noslēgumu, tad kopumā esam gājuši uz priekšu. To varētu droši apgalvot," procesus valstī novērtēja prezidents.

Savukārt kļūšanu par Valsts prezidentu, viņš nosauca par krasu pavērsienu savā dzīvē.

"Tā diena ir tik mainīga, bet tas mani apmierina, jo labāk jūtos, kad ir nenoteiktība. Tā man vienmēr dzīvē ir bijis, kad ir tādi sarežģītāki momenti, tad jūtos labāk. Tas spiež rīkoties straujāk, domāt un mācīties jaunu. Ir daudz, kas labs, kad tādas situācijas iestājas, jo man dzīvē šis praktiski ir kāds piektais tāds krass pagrieziens," pauda Bērziņš.

Bērziņš pats bija 10.Saeimas deputāts, bet jūnijā ar 53 balsīm tika ievēlēts Valsts prezidenta amatā.

10.Saeimas atlaišanu ierosināja tolaik Valsts prezidenta amatā esošais Valdis Zatlers, kurš uz otro prezidentūras termiņu netika pārvēlēts. Viņš nodibināja Zatlera Reformu partiju, kam Saeimā šobrīd ir 16 mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu