Ukraiņu aktīvistes Baltkrievijā nolaupītas un kailas atstātas mežā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas drošības dienesti nolaupījuši trīs Ukrainas sieviešu kustības "Femen" aktīvistes, kuras ar atkailinātām krūtīm pirmdien Minskā rīkoja protesta akciju pie Valsts drošības komitejas (VDK) ēkas, otrdien informēja organizācija.

"Femen" aktīvistes pēc protesta akcijas bija pazudušas bez vēsts.

"Viņām tika aizsietas acis, un nakts laikā viņas tika vadātas apkārt autobusā," teikts organizācijas paziņojumā, kurā apgalvots, ka aktīvistes no Minskas dzelzceļa stacijas nolaupījuši VDK aģenti un milicija.

"Viņas tika aizvestas uz mežu, viņām uzlēja degvielu, viņas bija spiestas novilkt drēbes un viņām tika izteikti draudi, ka viņas tiks aizdedzinātas," skaidro "Femen".

Sieviešu nolaupītāji turklāt visus notikumus filmējuši.

"Viņi piedraudēja viņām ar nazi, kas vēlāk tika izmantots, lai nogrieztu viņām matus," teikts paziņojumā. "Tad viņas tika izmestas mežā kailas un bez dokumentiem."

Galu galā nelaimē nokļuvušajām sievietēm izdevies izkļūt no meža un nokļūt kādā ciematā Baltkrievijas dienvidaustrumos.

Baltkrievijas VDK atsakās sniegt komentārus par "Femen" paziņojumu.

Aktīvistes Minskā pirmdien rīkoja protesta akciju, pieminot gadu kopš pretrunīgi vērtētās prezidenta Aleksandra Lukašenko pārvēlēšanas amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu