Ministriju neapgūtos līdzekļus aicina novirzīt pašvaldību projektiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina valdību pašvaldību projektiem novirzīt tos līdzekļus, ko nozaru ministrijas nespēj efektīvi apgūt.

Valdībai būtu jāapzinās, ka perspektīvā svarīgākais ekonomiskais faktors būs izglītības kvalitāte un iespēja šo izglītību pārvērst prasmēs, teikts piektdien LPS 27.kongresā pieņemtajā rezolūcijā par ekonomikas attīstību.

LPS uzsver, ka izglītības kvalitāte ir būtisks faktors, jo pēc izglītības iegūšanas jaunie speciālisti var strādāt augstas pievienotās vērtības un augsti apmaksātās profesijās.

Valdība tiek aicināta apzināties, ka banku sektora totāla privatizācija ir bijusi kļūda, jo netiek nodrošināts finansējums būtiskiem uzņēmējdarbības veidiem un reģioniem. Tāpat LPS uzskata, ka ir jāmazina administratīvais slogs uzņēmējdarbībai un ierēdniecības aktivitāte kontrolējošā funkcijā būtu jāpārceļ un atbalstošo funkciju.

Kļūda bijusi arī teritoriālās statistikas likvidēšana, jo LPS ieskatā datu vākšana tikai par sešiem Eiropas statistikas reģioniem nedod informāciju par vietējās ekonomikas panākumiem un neveiksmēm.

LPS rezolūcijā arī uzsver, ka pašvaldības nevar samierināties ar ieilgušo Latvijas atpalicību no citām Eiropas Savienības valstīm, un uzskata, ka līdzšinējā valsts politika ekonomikas atbalstam ir nepietiekama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu