Kokins atvainojas par kaitējumu pēc tikšanās ar Antonovu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Vienotības" pārstāvis Gatis Kokins pēc tikšanās Londonā ar Krievijas uzņēmēju Vladimiru Antonovu atvainojies par kaitējumu partijai un amatpersonām, kuru pienākums ir risināt "Latvijas Krājbankas" krīzi, liecina "Vienotības" paziņojums medijiem.

"Vienotības" valde un Ētikas komisija trešdien izteikusi nosodījumu Kokinam, pamatojot, ka viņa rīcība bijusi krasā pretrunā ar tiesiskas valsts principiem un ir radīti patiesībai neatbilstoši priekšstati par procesiem saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

Kokins izteicis nožēlu par sabiedrībā radīto iespaidu, ka viņš it kā darbojies ar valsts pilnvarojumu, un atvainojies par savu rīcību. Viņš šajā jomā nekādas darbības neturpināšot.

"Šī bija mana iniciatīva, tas nebija nedz Ministru prezidenta, nedz valdības uzdevums un nebija saskaņots ar "Vienotību". Šajā gadījumā darbojos kā privātpersona. Es atvainojos par kaitējumu, kas radīts partijai, kuras biedrs esmu, un amatpersonām, kuru pienākums ir risināt "Latvijas Krājbankas" krīzi," atzinis Kokins.

"Uzskatu, ka situācija ar "Latvijas Krājbanku" jārisina tiesībsargājošajām iestādēm un FKTK, un es šajā jomā neturpināšanu nekādas darbības," apliecinājis Kokins.

Tāpat "Vienotība" kategoriski norobežojusies no Bislana Abdulmuslimova un viņa komentārus uzskata par tiesiskā valstī nepieļaujamiem, norādīts partijas paziņojumā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka 2.decembrī "Latvijas Krājbankas" māteskompānijas Lietuvas nacionalizētās bankas "Snoras" bijušais lielākais akcionārs Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs, kurš tiek vainots divu valsts banku izzagšanā, savā birojā Londonā uzņēmis četru Latvijas pārstāvju grupu.

Pēc raidījumā vēstītā, šo cilvēku vidū bijis arī telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs un "Vienotības" sponsors Gatis Kokins. Braucienu organizējis uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, kurš esot sens Antonova tēva Aleksandra Antonova draugs. Kompānijā bija arī advokāts Vents Vidžus, kurš nu ir kļuvis par Vladimira Antonova tiesisko pārstāvi Latvijā, un viņa kolēģis Gints Gžibovskis. Ceturtais dalībnieks – Kokins – pie Antonova esot pārstāvējis valsts intereses.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis raidījumam to noliedza. Viņš Kokinu pie Antonova neesot sūtījis un valsts intereses pārstāvēt nav lūdzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu