No maluzvejniekiem iekasēti 7000 latu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Turpinās nemitīgā vides inspektoru un nelikumīgo makšķernieku divcīņa. Par paveikto 2009. gadā stāsta Valsts vides dienesta (VVD) inspektors Ints Roze.

Šogad veikti vairāk nekā 120 kontroles reidi Bauskā un rajonā. Daudzviet reidos piedalījušās VVD pilnvarotās personas, kā arī Valsts policijas inspektori. Šogad Bauskas rajonā sastādīti 88 administratīvā pārkāpuma protokoli, uz vietas izrakstītas 32 naudas soda kvītis.

22 protokolus par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem sastādījuši policijas inspektori, bet 13 protokolus VVD pilnvarotas personas. Šīs administratīvā pārkāpuma lietas izskatīja un lēmumus par soda piemērošanu pieņēma Valsts vides inspektori.

Kopumā pieņemti 87 lēmumi administratīvo pārkāpumu lietās par zvejas un makšķerēšanas noteikumu ignorēšanu. Vainīgajām personām piemērots 6955 latu liels naudas sods. Sešas personas sodītas par zvejas noteikumu pārkāpumiem.

Kompensācija par pavasara nārsta periodā radītiem zaudējumiem zivju resursiem šogad aprēķināta 780 latu apmērā. Bauskas rajona ūdenstilpēs izņemti 69 nelikumīgi zvejas tīkli, 32 zivju murdi, astoņi nēģu murdi. Tieši šogad palielinājusies interese par vēžu iegūšanu. Izņemti deviņi vēžu murdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu