Kozlovski vairāk uztrauc kampaņa, ko prezidentūras laikā varētu īstenot medijos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas dienesti ir ļoti nopietni gatavojušies, lai nākamā gada pirmo pusgadu, kad Latvija būs prezidējošā valsts Eiropas Savienības (ES) Padomē, spētu aizvadīt un nodrošināt visus pasākumus, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» pirmdien sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Terorisma līmenis Latvijā joprojām vērtējams kā zems, tāpēc «tos mēs neizskatām kā top draudus», bet

vairāk ministru uztrauc kampaņa, kas varētu tikt īstenota publiskajos medijos tajā brīdī, kad norisināsies dažādi pasākumi.

«Primārā lieta ir terorisms, kas būtu bīstamākais apdraudējums, kas varētu nākt. Tur ir ļoti nopietna sadarbība ar mūsu partnerdienestiem, Drošības policijas un Valsts policijas sadarbība iespējamo draudu novēršanā. Ilgstošs laiks tika veltīts, lai šo plānu sagatavotu, tāpat plāns tika pārbaudīts praksē. Nākamais ir diskreditācijas paņēmieni. Es

gribētu aicināt sabiedrību un tieši medijus izvērtēt informāciju, kas tiek pasniegta un kādā veidā tā tiek pasniegta.

Zināmā mērā šādas informācijas izplatīšanas no mūsu nedraudzīgajiem citu valstu dienestiem mērķis varētu būt piešķirt tai lielāku publicitāti, rezonansi sabiedrībā, tādā veidā radot šaubas vai bažas, ka mēs varētu netikt galā ar prezidentūru,» norādīja ministrs.

Latvijas prezidentūra ES Padomē sāksies 1.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu