Latviju nākamgad apmeklēs Krievijas prezidents, premjers vai patriarhs (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jau 2011.gadā Latviju var apmeklēt Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, premjerministrs Vladimirs Putins vai patriarhs Kirils, otrdien intervijā radio "Baltkom" paziņojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Pēc viņa vārdiem, galvenais Krievijas un Latvijas savstarpējo attiecību uzdevums būs nostiprināt pozitīvo gaisotni, kas bija vērojama Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās vizītes laikā Krievijā.

"Galvenais, lai nebūtu atkāpšanās atpakaļ. Lai tā nebūtu, ir jāturpina tikšanās augstākajā līmenī.

Kā zināms, ielūgumu apmeklēt Rīgu no Latvijas puses saņēma gan Krievijas prezidents, gan premjerministrs un patriarhs Kirils. Kāds no viņiem droši vien nobriedīs, lai apmeklētu Latviju vizītē, iespējams, pat 2011.gadā," teicis Vešņakovs.

Viņš gan nevēlējās prognozēt, kurš no viņiem - Medvedevs, Putins vai Kirils - nākamgad apmeklēs Rīgu.

"Viss ir atkarīgs no valstu savstarpējām attiecībām, tās līderiem, tautām un žurnālistiem. Un vajag būt reālistiem. Domāju, ka 2011.gada pirmajā pusē šāda vizīte diez vai ir reāla. Es kaut kur lasīju, ka ierasti šādas vizītes tiek gatavotas divus gadus.

Tas, visticamāk, ir reālākais termiņš," secināja vēstnieks.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers no 19. līdz 22.decembrim uzturējās oficiālajā vizītē Krievijā, kas tika gatavota aptuveni trīs gadus. Vizītes laikā Zatlers nodeva ielūgumu Medvedevam apmeklēt vizītē Rīgu.

Iepriekš Latvijas prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa, komentējot iespēju, ka atbildes vizītē uz Latviju tuvākajā laikā varētu doties Medvedevs, norādīja, ka šādu vizīšu sagatavošana prasa ilgāku laiku - parasti aptuveni divus gadus vai pat vairāk.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu