ASV priekšvēlēšanās Oregonas štatā uzvar Tramps un Sanderss

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV miljardieris Donalds Tramps, kurš pretendē uz izvirzīšanu par prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas, otrdien uzvarēja priekšvēlēšanās Oregonas štatā, savukārt demokrātu priekšvēlēšanās Oregonā uzvarēja senators no Vermontas štata Bērnijs Sanderss.

Sandersa jaunā priekšvēlēšanu uzvara tomēr nepalīdz novērst viņa sāncenses, bijušās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones jūnija sākumā gaidāmo izvirzīšanu par Demokrātu partijas kandidāti ASV prezidenta vēlēšanām rudenī.

Otrdien notika arī demokrātu priekšvēlēšanas Kentuki štatā, kur Klintones un Sandersa cīņas pašreizējie rezultāti ir tuvu neizšķirtam, tomēr Klintone jau ir paziņojusi par savu uzvaru.

«Mēs tikko uzvarējām Kentuki! Paldies visiem, kas piedalījās. Mēs vienmēr esam stiprāki, kad esam vienoti,» Klintone ierakstīja mikroblogu vietnē «Twitter».

Pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas Kentuki priekšvēlēšanās Klintonei ir mazāk nekā 0,5 procentpunktu pārsvars pār Sandersu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu