EK apstiprina 17,5 miljardu iepludināšanu Īrijas bankās (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Komisija (EK) otrdien apstiprināja Īrijas valdības plānu iepludināt aptuveni 17,5 miljardus eiro (12,2 miljardus latu) Īrijas bankās "Anglo Irish Bank", "Allied Irish Banks" un "Irish Nationwide Building Society" (INBS), teikts komisijas izplatītajā paziņojumā.

Valdība gatavojas 4,94 miljardus eiro (3,4 miljardus latu) iepludināt "Anglo Irish Bank", INBS saņems 2,7 miljardus eiro (1,89 miljardus latu), bet 9,8 miljardi eiro (6,8 miljardi latu) tiks piešķirti "Allied Irish Banks", kuru paredzēts sadalīt "labajā" un "sliktajā" bankā.

"Gan "Anglo Irish Bank", gan INBS 2011.gada sākumā nāksies prezentēt plānu saistībā ar to reorganizāciju, bet "Allied Irish Banks" būs jāiesniedz koriģēts restrukturizācijas plāns," norādīja Eiropas Savienības (ES) konkurences komisārs Hoakins Almunija.

Brisele pavēstīja, ka ""Anglo Irish Bank", INBS un "Allied Irish Banks" paredzētā valsts palīdzība ir nepieciešama, lai mazinātu banku finansiālās grūtības un saglabātu uzticību Īrijas finanšu tirgos."

Īrijas Centrālā banka pagājušajā nedēļā paziņoja, ka "Anglo Irish Bank" vairāku gadu laikā samazinās aizdevumu portfeli un līdz janvārim piekritīs koriģētam restrukturizācijas plānam.

Šādu paziņojumu banka pauda dienu pēc tam, kad ES un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) apstiprināja Īrijai pirmo aizdevuma maksājumu, kurā iekļauti desmit miljardi eiro (7,02 miljardi latu) Īrijas banku rekapitalizācijai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu