Izmeklē nelegālas sacensības meiteņu vidusskolās (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Saūda Arābijas Izglītības ministrija ir sākusi izmeklēt nelegālu sporta sacensību rīkošanu privātās meiteņu vidusskolās, vēsta laikraksts "Arab News".

Pasākumā, kas norisinājās 8.decembrī, tika iesaistītas 200 meitenes no sešām Džidas privātajām vidusskolām, un tas pārkāpa ministrijas izdoto likumu, kas aizliedz meitenēm skolā nodarboties ar sportu, laikrakstam pavēstīja ministrijas amatpersona.

"Mums nav neviena noteikuma, kas norādītu, ka meiteņu skolās var notikt sporta nodarbības vai treniņi. Šo turnīru rīkoja meiteņu skolas, un tāpēc mēs tagad izmeklējam viņu nelegālās aktivitātes," pavēstīja Džidas meiteņu izglītības direktors Ahmads al Zahrani.

Saūda Arābijā, kurā valda islāms, nodarbošanās ar sportu sieviešu vidū ir ļoti ierobežota.

Sievietes nevar būt Saūda Arābijas olimpiskajā komandā, un viņām aizliegts apmeklēt publiskos futbola mačus.

Kaut arī dažos privātajos klubos, kas paredzēti tikai sievietēm, un privātajās sieviešu universitātēs tiek piedāvāta iespēja sportot, tas ir aizliegts pamatskolās un vidusskolās.

Turnīrā tika iekļautas sacensības basketbolā, badmintonā, peldēšanā un vieglatlētikā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu